Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
EL CASSET 
Adelina Pirea i Lúcia Gutiérrez 
Treball de música, 4rt ESO.
Índex 
 Què és i com s’ha creat? 
 Per a què serveixen? 
 Quina es la seva història? 
 La introducció del casset a la ...
Què és i com s’ha creat? 
 La casset (del francès cassette, "capseta"), també 
anomenada cinta de casset, és un suport 
d...
Per a què serveixen? 
 Van estar previstos originalment com a mitjà per 
al dictat, les millores en la fidelitat del so c...
Quina és la seva història? 
 És un mitjà per a l'emmagatzematge d'àudio que 
va ser introduït a Europa per l'empresa Phil...
La introducció del casset a la música 
 Els cassets de música pregravada, també coneguts 
com Musicasetes, van ser llença...
L’èxit que ha tingut 
 Durant els anys ‘80, la popularitat del casset va 
créixer més com a resultat de les gravadores po...
Imatges:
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

CASSETE

110 visualizaciones

Publicado el

the cassete

Publicado en: Tecnología
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

CASSETE

  1. 1. EL CASSET Adelina Pirea i Lúcia Gutiérrez Treball de música, 4rt ESO.
  2. 2. Índex  Què és i com s’ha creat?  Per a què serveixen?  Quina es la seva història?  La introducció del casset a la música  L’èxit que ha tingut
  3. 3. Què és i com s’ha creat?  La casset (del francès cassette, "capseta"), també anomenada cinta de casset, és un suport d'emmagatzematge de dades magnètic i analògic. És a dir, és un tipus de cinta magnètica utilizada per a l'enregistrament i reproducció del so.  Consisteixen en dos rodets miniatura, entre els quals es passa una cinta magnètica. Aquests rodets i altres peces es troben dins d’una carcassa plàstica protectora. A la cinta estan disponibles dos parells de pistes estereofònics un per cada cara.
  4. 4. Per a què serveixen?  Van estar previstos originalment com a mitjà per al dictat, les millores en la fidelitat del so conduïr al fet que el casset suplantés la gravació de cinta reel-to-reel en la majoria dels seus usos domèstics. Les seves aplicacions es van estendre d'àudio portàtil de gravació casolana a l'emmagatzematge de dades per a ordinadors. Entre els anys '70 i començant els '90, el casset era un dels dos formats més comuns per a la música pregravada, al costat dels discos de vinil i més endavant al disc compacte.
  5. 5. Quina és la seva història?  És un mitjà per a l'emmagatzematge d'àudio que va ser introduït a Europa per l'empresa Philips el 1963, i als Estats Units en 1964, sota marca registrada amb el nom de «compact cassette». Encara que hi havia altres sistemes de cartutx de cinta magnètica en aquest llavors, el casset compacte va arribar a ser dominant com a resultat de la decisió de Philips (en resposta a la pressió de Sony) de llicenciar el format gratuïtament. Es va convertir llavors en una alternativa popular i re-gravable al disc de vinil durant els anys setanta.
  6. 6. La introducció del casset a la música  Els cassets de música pregravada, també coneguts com Musicasetes, van ser llençats a Europa a finals de 1965. Les musicasetes van ser introduïts als Estats Units al setembre de 1966 amb una oferta inicial de 49 títols per The Mercury Record Company, una filial nord-americana de Philips. Però la casset havia estat dissenyat només per a dictats i ús portàtil i la calitat no era adequada per la música. Addicional a això els primers models tenien errors de disseny mecànic. El 1971, Advent Corporation va introduir el seu model 201 que va combinar la reducció de sorolls Dolby tipus B amb una cinta de diòxid de crom (CrO2). El resultat va ser un format apte per a l'ús musical i el començament de l'era de cassets i reproductors d'alta fidelitat.
  7. 7. L’èxit que ha tingut  Durant els anys ‘80, la popularitat del casset va créixer més com a resultat de les gravadores portàtils de butxaca i els reproductors hi-fi com el Walkman de Sony, la grandària no era molt més gran que el del propi casset. A part dels avenços purament tècnics dels cassets, aquests també van servir com a catalitzadors per al canvi social. La seva durabilitat i facilitat d'copiat van ajudar a portar música underground rock i punk, creant un equilibri per a la cultura occidental entre les generacions més joves. Per raons similars, els cassets van arribar a ser populars en països en desenvolupament, com ara India. Fins que va arribar el CD anys més tard.
  8. 8. Imatges:

×