Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
L’espai que ens envolta
Introducció
• Aquest tema es divideix en dues parts:
 En la primera part, veurem el processos que van originar la
formaci...
Tres,dos,u. . . . l’Univers!
La primera part del tema es divideix en 4 Punts:
 La teoria del Big Bang.
 La gènesi dels e...
La teoria del Big Bang
La teoria del Big Bang es la més acceptada actualment per
explicar l’origen de l’univers.
 Les dim...
La gènesi dels elements: Pols d’estels
 La formació dels primers elements.
 La formació de les galàxies i els estels.
Seqüència de l’evolució de l’univers
Exploració del sistema solar
 L’exploració de la Terra estant
 L’exploració des del cel
La Terra
Formació de la Terra
Els origens del sistema solar
Consolidació i diferenciació en capes.
Geologia terrestre
...
La Terra
La Terra és el tercer planeta del sistema solar,
considerant la seva distància al Sol. És l'únic
planeta que es c...
La terra que avui coneixem té un aspecte
molt diferent del que tenia poc després del
seu naixement, abans la terra era un ...
El Sistema Solar està format per una estrella
central, el Sol, els cossos que l'acompanyen
i l'espai que queda entre ells....
L'alliberament d'energia va provocar la fusió completa de l'protoplaneta.
Aquesta circumstància va ser la clau per a la di...
Geologia: Geo + logos = estudi de la Terra.
Ciència que estudia la successió dels trets i
caràcters geogràfics que ha anat...
La deriva dels continents van començar el segle XX
i pretenia explicar el fet que els contorns dels
continents s'acoblen e...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

L'espai que ens envolta

1.099 visualizaciones

Publicado el

Presentació de Xavier Manero de 1r de BAT B d'introducció a la unitat 2 "L'espai que ens envolta" de CMC curs 2010-2011

Publicado en: Educación, Tecnología
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

L'espai que ens envolta

 1. 1. L’espai que ens envolta
 2. 2. Introducció • Aquest tema es divideix en dues parts:  En la primera part, veurem el processos que van originar la formació de l’univers.  La segona part esta dedicada al nostre entorn més proper.
 3. 3. Tres,dos,u. . . . l’Univers! La primera part del tema es divideix en 4 Punts:  La teoria del Big Bang.  La gènesi dels elements: pols d’estrelles..  Seqüència de l’evolució de l’Univers.  Exploració del sistema solar.
 4. 4. La teoria del Big Bang La teoria del Big Bang es la més acceptada actualment per explicar l’origen de l’univers.  Les dimensions de l’Univers.  El Big Bang és l’origen de l’Univers?  Proves experimentals del Big Bang
 5. 5. La gènesi dels elements: Pols d’estels  La formació dels primers elements.  La formació de les galàxies i els estels.
 6. 6. Seqüència de l’evolució de l’univers
 7. 7. Exploració del sistema solar  L’exploració de la Terra estant  L’exploració des del cel
 8. 8. La Terra Formació de la Terra Els origens del sistema solar Consolidació i diferenciació en capes. Geologia terrestre Deriva dels continents i estudi del fons océanic.
 9. 9. La Terra La Terra és el tercer planeta del sistema solar, considerant la seva distància al Sol. És l'únic planeta que es coneix en què existeixi i s'origini la vida. La Terra es va formar al mateix temps que el sol i la resta del sistema solar. El 71% de la superfície de la Terra està coberta d'aigua. És l'únic planeta del sistema solar on l'aigua pot existir permanentment en estat líquid en la superfície. L'aigua ha estat essencial per a la vida i ha format un sistema de circulació i erosió únic al sistema solar.
 10. 10. La terra que avui coneixem té un aspecte molt diferent del que tenia poc després del seu naixement, abans la terra era un munt de roques conglomerades l'interior es va escalfar i va fondre tot el planeta. Amb el temps l'escorça es va assecar i es va tornar sòlida. En les parts més baixes es va acumular l'aigua mentre que, per sobre de l'escorça terrestre, es formava una capa de gasos, que era l'atmosfera. Aigua, terra i aire van començar a interactuar de forma bastant violenta ja que, la lava Manava en abundància per múltiples esquerdes de l'escorça, que s'enriquia i transformava gràcies a tota aquesta activitat. Formació de la Terra
 11. 11. El Sistema Solar està format per una estrella central, el Sol, els cossos que l'acompanyen i l'espai que queda entre ells. Hi ha nou planetes que giren al voltant del Sol: Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó. La Terra és el nostre planeta i té un satèl·lits, la Lluna. Alguns planetes tenen satèl·lits, altres no. Els asteroides són roques més petites que també giren, la majoria entre Mart i Júpiter. A més, hi ha els cometes que s'apropen i s'allunyen molt del Sol Els meteorits s'encenen i es desintegren quan entren a l'atmosfera Els origens del sistema solar
 12. 12. L'alliberament d'energia va provocar la fusió completa de l'protoplaneta. Aquesta circumstància va ser la clau per a la diferenciació en capes de la Terra: Origen de l'atmosfera: L'esdeveniment tèrmic va provocar una desgasificació, alguns d'ells van escapar a l'espai, els altres van quedar retinguts per la gravetat i constitueixen l'atmosfera primitiva. Origen de la hidrosfera: Va estar lligat a l'origen de l'atmosfera i estava alliberada pel vapor d'aigua, quan el planeta es va refredar es va condensar, es va formar en pluja i omplir les conques del planeta fins a formar els oceans. La diferenciació en capes de l'interior terrestre: Els materials terrestres van estar fosos gravitatòriament, els més densos van migrar cap al centre i els menys densos van ocupar la zona exterior. Consolidació i diferenciació en capes.
 13. 13. Geologia: Geo + logos = estudi de la Terra. Ciència que estudia la successió dels trets i caràcters geogràfics que ha anat adoptant la superfície terrestre, des del moment de la primera consolidació de la litosfera fins al present. Subdivisions: cosmologia, paleontologia, geologia estructural, petrologia, geomorfologia, fisiografia, etc. Els cinc principis geològics estratigràfics: Correlació,Dualisme,Superposició,Successió faunística.,Horitzontalitat original. Geologia terrestre
 14. 14. La deriva dels continents van començar el segle XX i pretenia explicar el fet que els contorns dels continents s'acoblen entre si com un trencaclosques i aquests tenen unes històries geològiques comunes. Això suggereix que els continents van estar units en el passat formant un supercontinent anomenat pangea que es va fragmentar durant el període pèrmic, originant els continents actuals. La teoria de l'expansió del fons oceànic va ser proposada cap a la meitat del segle XX i es fonamenta en observacions geològiques i geofísiques que indiquen que les serralades meso- oceàniques funcionen com a centres on es genera un nou fons oceànic i per això els continents s'allunyen entre si. Deriva dels continents i estudi del fons océanic.

×