Energia termica laia

860 visualizaciones

Publicado el

Treball sobre la energia tèrmica. Assigantura : Tecnologia Industrial

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
860
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
1
Acciones
Compartido
0
Descargas
13
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Energia termica laia

 1. 1. Laia Mañé 4-10-121r batxillerat A
 2. 2. ÍndexDefinició.Esquema de la central.Components bàsics.Impacte mediambiental.Articles.Bibliografia.
 3. 3. DefinicióL’energia tèrmica és la energia alliberada em forma de calor.Pot ser obtinguda de la naturalesa.
 4. 4. Esquema de la central.L’escalfor generada al cremar el combustible s’utilitza per escalfar l’aigua en una caldera que es transforma en vapor.
 5. 5. El vapor d’aigua va a parar a unes turbines que giren gracies a la força d’aquest.El generador va produint electricitat.
 6. 6. El generador està connectat a un transformador que converteix el corrent elèctric per que circuli per cables elèctrics.
 7. 7. Components bàsics.Magatzem de combustible: Si el combustible es carbó, es tritura en forma de pols fina. Si és fuel, s’emmagatzema en grans dipòsits que tenen reserva per a un o dos mesos. Si s’utilitza gas natural,es redueix la pressió fins les característiques del cremador.
 8. 8. Les més utilitzades són les de radiació, Disposen de cremadors adequats al tipus de combustible que utilitzen.
 9. 9. Els economitzadors i pre-escalfadors aprofiten la calor residual dels gasos emesos per fer un escalfament previ a laigua que alimenta la caldera, al combustible quan és necessari i a laire utilitzat en la combustió. •Màquines motrius que transformen l’energia cinètica del vapor d’aigua en energia cinètica rotatòria en el rodet.
 10. 10. L’aigua per vaporitzar a d’entrar a la caldera en estat líquid. En el condensador, el vapor procedent de les turbines es condensa abans de tornar a entrar a la caldera per tal de repetir-se el cicle.
 11. 11. Serveix per refredar l’aigua refrigerant del condensador. En els circuits tancats és imprescindible refredar l’aigua per tornar-la a utilitzar.
 12. 12. Està format per l’alternador, els transformadors i el parc de distribució.
 13. 13. Impacte mediambientalLa emissió de residus a l’atmosfera i els processos de combustió tenen un gran impacte en el medi ambient.Envien gasos, partícules de sofre i àcids a l’atmosfera, i també molt CO2
 14. 14. Articleshttp://www.elnuevodiario.com.ni/basura/262793- diari argentí amb un article sobre un projecte per convertir les escombraries en energia tèrmica.http://erenovable.com/energia-termica-desperdicios/ - possible evolució de la energia tèrmica cap a font d’energia renovable.
 15. 15. bibliografiahttp://www.xtec.cat/iestorredembarra/tecnologia/tec tec1/tectec1Tema3-3.htmhttp://www.kalipedia.com/ecologia/tema/funcionami ento-central-termica.html? x=20070924klpcnafyq_242.Kes&ap=0http://ca.wikipedia.org/wiki/Energia_t%C3%A8rmica

×