Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Hobbi

358 visualizaciones

Publicado el

Soltész Ágnes

Publicado en: Salud y medicina
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Hobbi

 1. 1. HobbimA pilates S. Á. DE-GYFK 2012.06.10.
 2. 2. Pilates„A mozgás melytől 10 alkalom után jobban érzed Magad, 20 után látványosan jobban nézel ki, 30 után pedig ... a párod szemében szikra lobban, ha Rád néz!” /Joseph Pilates/
 3. 3. Pilates A pilates fitnesz módszert a német Joseph Pilates alapította a huszadik század elején.
 4. 4. Pilates A pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra egyes eszközeivel.
 5. 5. Pilates Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika.
 6. 6. Pilates Gyakorlói szerint a pilates célja a test és a lélek egységének megteremtése olyan módon, hogy az elme ne legyen lekötve és a test kecsesen, egyensúlyban mozogjon.
 7. 7. Pilates Joseph Pilates 6 alapelvet alkotott meg módszeréhez.
 8. 8. A pilates alapelvei 1. koncentráció: A tudatos mozgás kulcsa, hogy odafigyeléssel, a figyelem fókuszával végzik a a gyakorlatokat.
 9. 9. A pilates alapelvei 2. irányítás: Szellemi és fizikai irányítás. Az izmok irányítása, a mozgás összekoordinálása, a légzés koordinálása. (Pilates a módszerét nem magáról nevezte el, hanem Controll-nak.)
 10. 10. A pilates alapelvei 3. központosítás: A módszert azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat az úgynevezett powerhouse- ból (erőközpont) indul ki, azaz a has-alsó háti szakasz- csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét, magába foglalja a gerincet, a test középpontját alkotva.
 11. 11. A pilates alapelvei 4. légzés: A megfelelő légzéstechika a kulcs a minél tökéletesebb mozgás kivitelezéséhez. Minden gyakorlat mozdulataihoz adott ki- és belégzésütem tartozik.
 12. 12. A pilates alapelvei 5. áramlás: Minden gyakorlatnak saját üteme van, ezáltal a gyakorlatok "áramló" mozgással állnak össze egésszé.
 13. 13. A pilates alapelvei 6. precizitás: A gyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, inkább kevesebb ismétlésszámmal, de a lehető legtökéletesebben végrehajtva kell dolgozni.
 14. 14. Kiknek ajánlják? Fitneszt kedvelők Színésznők Táncosok Menedzserek Átlagemberek És mindkét nem számára
 15. 15. A pilates követői A Pilates technika egykor a hollywoodi sztárok titkos edzésmódszere volt. Ma is számos híresség e módszer segítségével őrzi meg fiatalos erőnlétét és alakját Például: Madonna, Julia Roberts, Jennifer Aniston, Keanu Reeves
 16. 16. Források http://hu.wikipedia.org/wiki/Pilates http://pilatesbudapest.hu/ http://www.pilatesora.hu/josephpilates.php http://www.enportal.hu/pilates.html

×