Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

88402599 legile-kybalionului[1]

1.011 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Inicia sesión para ver los comentarios

88402599 legile-kybalionului[1]

  1. 1. LEGILE KYBALIONULUI - cele 7 legi universaleInvataturile ezoterice, fundamentale, care au influentat, de mai multe mii de ani, filosofiile tuturorraselor, ne vin din Egipt. Aici se afla loja misticilor.Prin portile templelor intrau neofitii si plecau adeptii, maestrii si hierofantii, in toate colturile lumii.Printre acestia se numara si Hermes Trismegistul , tatal intelepciunii oculte, fondatorul astrologiei sialchimiei.Hermetismul (derivat de la numele lui Hermes) este prezentarea unui sistem de legi careguverneaza intreg Universul , legi holistice, care se manifesta in cele trei sfere: materiala, mentala sispirituala.Cele 7 legi sunt simbolice si nu pot exista una fara alta. Ele se regasesc zi de zi, in mic sau mare, infiecare civilizatie si in tot ce este: Principiul Divin ,Spiritul Infinit , AbsolutulInvizibilul , Intangibilul Imaculat ,Intelepciunea Infinita , InteligentaAtotcunoscatoare , Esenta Realitatii , sau alte denumiri aparute printre popoare si in istorie.Cele 7 Legi hermetice (sau Principiile Adevarului ) pe care se bazeaza intreaga filosofiehermetica sunt urmatoarele:1. LEGEA MENTALISMULUI"Totul este Spirit; Universul este mental"Aceasta lege explica faptul ca totul este realitate substantiala, aflandu-se in toate manifestarile siaparentele ei exterioare pe care le cunoastem sub denumirea de universuri materiale, fenomene aleVietii, Materie, Energie - intr-un cuvant, tot ceea ce este perceput de simturile noastre materiale, estespirit. Acest spirit nu poate fi explicat si definit, dar poate fi considerat si gandit ca un spirit universal,infinit si viu. El explica Adevarul ca fiind Lumea. Universul nu-i decat o creatie mentala unica, acea"unitate in diversitate ". Prin urmare, in acest spirit noi traim, actionam si suntem noi insine.2. LEGEA CORESPONDENTEI"Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, ceea ce este jos este si ceea ce este sus"Tot ceea ce compune universul se regaseste in toate componentele sale, atat in cele mai mici, cat si incele mai mari, desi in proportii diferite. Tot ce exista isi are corespondentul: curgerea vietii omuluicorespunde curgerii vietii in univers.3. LEGEA VIBRATIEI"Nimic nu este in repaus, totul se misca, totul vibreaza"Aceasta lege implica adevarul ca totul se afla in miscare, totul vibreaza, neexistand nimic in stare derepaos; fapte pe care stiinta moderna le accepta si pe care orice noua descoperire stiintifica tinde sale verifice.4. LEGEA POLARITATII"Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si
  2. 2. neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica insa de gradediferite, extremele se ating, toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri, toateparadoxurile pot fi conciliate"Legea Polaritatii explica faptul ca in orice lucru sunt doi poli, doua aspecte diferite, opuse, si ca inrealitate contrariile nu sunt decat extreme ale acestui obiect, intre care sunt intercalate grade diferite,de exemplu caldura si frigul, desi sunt opuse, in realitate unde se termina caldura si unde incepefrigul? Cei doi termeni, cald si frig, indica numai gradele diferite ale aceluiasi lucru; acest lucru care semanifesta cu frig si cald este numai o varianta a vibratiei. Astfel, cald si frig nu sunt decat doi poli aceea ce numim caldura, iar fenomenele care il insotesc sunt manifestarile Legii Polaritatii.5. LEGEA RITMULUI"Totul se scurge inauntru sau in afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza, apoidegenereaza, balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale ladreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stanga, ritmul este constant"In orice lucru se manifesta o miscare masurata de plecare si de venire, un flux si un reflux, obalansare inainte si inapoi, o miscare asemanatoare unei pendule. Exista intotdeauna o actiune si oreactiune, un progres si un regres, un maxim si un minim.6. LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI"Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se intampla conformLegii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroaseplanuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii"Niciodata nu se intampla ceva neprevazut, accidental; hazardul nu exista, deoarece exista planuridiferite ale cauzei si efectului, iar planul superior domina intotdeauna planul inferior. Un evenimenteste ceea ce survine, se produce, ceea ce se intampla ca rezultat sau ca o consecinta a unui gand,cuvant sau alt eveniment precedent. O fapta creeaza prin ea o alta fapta, ea constituie o veriga inmarele lant al evenimentelor ordonate. Exista o continuitate intre toate evenimentele precedente,rezultate si urmatoare.7. LEGEA GENULUI"Este un gen in toate lucrurile, totul are principiile sale, masculin si feminin, genul semanifesta pe toate planurile"Orice lucru, orice individ contine cele doua elemente: masculin si feminin. Orice element masculin areelementul sau feminin, si invers. Rolul principiului Masculin este de a dirija catre principiul Feminin oanumita energie inerenta, la fel si invers si de a pune astfel in miscare Procesul Creatiei. Unul saualtul, luate separat ca principii, sunt incapabile sa creeze, sa dimanizeze, sau sa existe: cu altecuvinte sunt doua jumatati. "Si cand doi vor deveni UNUL, iata OMUL ".

×