Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
SALVEM LES BANQUETES
VOLEM
BANQUETES
ARBRADES!
Les banquetes arbrades de les Borges Blanques i de
Juneda, han sofert un fort i progressiu deteriorament a
causa d'herbici...
Tram afectat per les obres.
Així es com està quedant…
La CGRCU admet que
de la possible reposició
dels arbres no se n’ha
parlat i la intenció és
arribar fins als 9 salts.
Creiem que en ple segle XXI hem de ser capaços de trobar un model
de banquetes en el qual la millora de l’eficiència en el...
Les banquetes han esdevingut espais d’oci, de
passeig i de lleure. A més, des de fa uns anys, les
diferents intitucions lo...
…el que podem perdre en
els propers anys.
Resulta trist, oi?
Tampoc no ens
volem oblidar de
la mort de prop
de 400 arbres,
rebrots i soques
a causa dels
tractaments
fitosanitaris o
he...
En alguns trams l’afectació ha estat molt important.
… i malauradament això no és tot! També cal recordar, la
instal·lació d’unes baranes metàl·liques als ponts del canal
d’Ur...
L’arbre és un bé públic, col·lectiu i social. (Anònim)
Qui planta un arbre, estima als altres. (Proverbi anglès)
Els arbre...
“Cada dia són més els adeptes a
reconèixer que la Banqueta ha
d’esdevenir el Parc de Juneda per
passejar, jugar, fer espor...
ADHEREIX-TE AL MANIFEST!

…és moment d’implicar-te!
Salvem les banquetes
Salvem les banquetes
Salvem les banquetes
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Salvem les banquetes

1.047 visualizaciones

Publicado el

Presentació explicant la problemàtica de la gestió del Canal d'Urgell en quan a la conservació de l'arbrat i del patrimoni arquitectònic.

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Salvem les banquetes

 1. 1. SALVEM LES BANQUETES VOLEM BANQUETES ARBRADES!
 2. 2. Les banquetes arbrades de les Borges Blanques i de Juneda, han sofert un fort i progressiu deteriorament a causa d'herbicidacions que han suposat la mort de centenars d'arbres i, més recentment, d'obres de formigonat que han suposat la tala i l'arrancada d'arbres i soques a la 4ª Sèquia en un tram de prop de 900 metres comprès entre el Collet i els 9 Salts.
 3. 3. Tram afectat per les obres.
 4. 4. Així es com està quedant…
 5. 5. La CGRCU admet que de la possible reposició dels arbres no se n’ha parlat i la intenció és arribar fins als 9 salts.
 6. 6. Creiem que en ple segle XXI hem de ser capaços de trobar un model de banquetes en el qual la millora de l’eficiència en el transport de l’aigua i el reg sigui compatible amb la conservació de l’arbrat i del patrimoni arquitectònic.
 7. 7. Les banquetes han esdevingut espais d’oci, de passeig i de lleure. A més, des de fa uns anys, les diferents intitucions locals i comarcals estan impulsant rutes turístiques. NO podem permetre aquest canvi tan dràstic en el nostre paisatge.
 8. 8. …el que podem perdre en els propers anys.
 9. 9. Resulta trist, oi?
 10. 10. Tampoc no ens volem oblidar de la mort de prop de 400 arbres, rebrots i soques a causa dels tractaments fitosanitaris o herbicidacions
 11. 11. En alguns trams l’afectació ha estat molt important.
 12. 12. … i malauradament això no és tot! També cal recordar, la instal·lació d’unes baranes metàl·liques als ponts del canal d’Urgell i de la 4a Sèquia, que, a més d’antiestètiques i gens integrades paisatgísticament, no han ressolt la seguritat dels vehicles ni dels vianants.
 13. 13. L’arbre és un bé públic, col·lectiu i social. (Anònim) Qui planta un arbre, estima als altres. (Proverbi anglès) Els arbres són part de la solució contra el canvi climàtic, el major problema que hem enfrontat mai. (Al Gore) Algun dia, l’arbre que has tallat et farà falta per respirar. (Iris M. Landrón) Una societat es defineix no només pels arbres que planta, sinó també pels que decideix no destruir“ (Anònim) Si sàpigues que demà s’acaba el món, jo, avui encara, plantaria un arbre. (Martin Luther King) No podem deixar que els arbres es morin. Els arbres són per als nostres nets. (M.L. Cook)
 14. 14. “Cada dia són més els adeptes a reconèixer que la Banqueta ha d’esdevenir el Parc de Juneda per passejar, jugar, fer esport, relaxarnos i, per què no, festejar. El problema és com mantenir tota aquesta gran superfície forestal. La solució la tenim a les nostres mans, entre Ajuntament, Casa Canal i tots els amics de la Banqueta. Hem de vetllar cada dia, amb petites accions, pel bon estat del nostre PARC.” “És una llàstima que de forma inconscient admirem les imatges boscoses i forestals de zones i països de la nostra vora i no acabem de reconèixer la riquesa de casa nostra i les possibilitats que ens ofereix el nostre entorn més proper. Tothom reconeix que els nostre terme és ple d’arbres, però la majoria poden desaparèixer de la nit al dia pels devastadors efectes del mercat i de l’economia internacional”. (Tati, Ara, la Banqueta. Fonoll, desembre de 1995) (Tati, Ara la Banqueta - 1994)
 15. 15. ADHEREIX-TE AL MANIFEST! …és moment d’implicar-te!

×