Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Pere calders

5.258 visualizaciones

Publicado el

Presentació d'alumnat de l'IES Federica Montseny.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Pere calders

 1. 1.  Va nàixer a Barcelona en 1912. De pare Vicenc Caldes i Arús i mare Teresa Rusiñol Roviralta. Va estudiar en l‘Escola Superior de Belles Arts a Barcelona. Va treballar en el Diari Mercantil i el diari Avui Fou Soci dHonor de lAssociació dEscriptors en Llengua Catalana.
 2. 2.  Primer relat publicat en 1933 Història de fantasmes o el capil·lar «Estrella», en el diari Avui. Primera obra publicada en 1936 La glòria del doctor Larén i un recull de relats El primer arlequí. Acabada la guerra es va exiliar a Mèxic. Va escriure novel·la, prosa, narrativa i contes. Va morir en 1994.
 3. 3. Pere calders va nàixer a Barcelona en 1912 va serlúnic fill del matrimoni entre lescriptor VicencCaldes i Arús i Teresa Rusiñol Roviralta . La majoriade la seua infantesa la va passar al camp. El pare li vainfluir molt per a ser escriptor. Va estudiar A l‘EscolaSuperior de Belles Arts.En 1937 es va allistar al exèrcit dels Republicans i laseua feina era de cartògraf, escrivia tot el quesucceïa durant la guerra. Aquest dietari és un delsdocuments literaris més significatius de la guerra civilespanyola.Quan va finalitzar la guerra desprès dun període alcamp de concentració es va exiliar a França i desprèsa Mèxic on es va quedar 23 anys amb la seua muller iels seus fills
 4. 4.  Novel·la › L’ombra de l’atzavara 1964 › Aquí descansa Nevares 1967 Prosa › El sabeu, aquell? 1983
 5. 5.  Narrativa i contes › El primer arlequí 1936 › Memòries especials 1942 › Cròniques de la veritat oculta 1955 › Invasió subtil i altres contes 1978 › Tot s’aprofita 1983 › Tots els contes 1968
 6. 6.  L’exili a Mèxic va influir en les seues obres. Presenten esdeveniments irreals de la vida quotidiana amb humor i ironia. L’absurd, l’imprevist i l’atzar són trets característics. Durant la guerra civil va col·laborar en publicacions polítiques. Moltes de les seves obres estan traduïdes a més de 10 idiomes.
 7. 7. Temàtica molt diversa, narrativa plena dhumorironia vitalitat, combina un marc realista ambelements fantàstics, estil caracteritzat per lacreativitat lingüística i simplicitat en llenguatge.Destaca sobretot la irona que fa una historia tantsi es fictícia com si part de fets reals, no fa mesque representar la seua percepció de la realitat.
 8. 8.  Víctor Català (1954): Cròniques de la veritat oculta. Sant Jordi (1963): Lombra de latzavara. Crítica Serra dOr (1969): Tots els contes. Crítica Serra dOr i Premi Lletra dOr (1979): Invasió subtil i altres contes. Premi a la Creació de la Generalitat (1984): Tot saprofita. Premi dHonor de les Lletres Catalanes (1986). Nacional de Periodisme de la Generalitat de Catalunya (1993): els articles de la secció "El davantal" del diari Avui (més de quatre- cents en 9 anys)
 9. 9.  Literatura catalana contemporània | Llengua y literatura | Wikiteka Pere Calders - Wikipedia, la enciclopedia libre Pere Calders i Rossinyol - Viquipèdia Pere Calders | Lengua y literatura | Wikiteka http://www.lletra.com/es/autor/pere- calders/detalle
 10. 10.  http://www.omnium.cat/docroot/omnium/i mgs/images/4372.pdf http://ca.wikipedia.org/wiki/Pere_Calders _i_Rossinyol PERE CALDERS

×