Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Presentaciones para ti(20)

Similar a Ponència Inaugural: Punt TIC i Ciutadania Digital. Artur Serra(20)

Publicidad

Más de Xarxa Punt TIC(20)

Publicidad

Ponència Inaugural: Punt TIC i Ciutadania Digital. Artur Serra

 1. 1 PUNT TIC i CIUTADANIA DIGITAL Artur Serra, artur.serra@i2cat.net Jornada de la Internet Social. 27 de JUNY de 2019
 2. 2 Necesitem una Internet Social!! Catalan independence websites blocked by Spanish government in bid to stop referendum 'Blocking domain name servers is doing what Turkey does and what China does and North Korea does' Lydia Smith Thursday 28 September 2017 14:05
 3. 3
 4. 4 LABORATORI DE CIUTADANIA DIGITAL 4 de juny 2019 Ciutadania Digital: Apoderada, capacitada, protegida “Govern i Administració del segle XXI: Oberta, digital i eficient”
 5. 5 D’on ve el poder a l’era digital Digital Citizens
 6. 6 2. Un Digital Policy Lab. Els Policy Lab. -Diferencia entre policy making i decision making. -Diferencia entre polítiques experimentals i polítiques finals. El EU Policy Lab, primer laboratori de polítiques públiques de la Unió Europea. -Hi ha més de 50 policy labs a la EU. El Laboratori de Ciutadania Digital es planteja com un dels primers laboratoris de polítiques digitals a Europa. -Un laboratori iniciat per la Conselleria de Polítiques Digitals i la Fundació i2cat i obert a tota la xarxa PUNT TIC per al disseny i experimentació de les noves polítiques digitals al país.
 7. 7 Mission-oriented Research and innovation: El nou model europeu (2021-2027) Exemple: German Energiewende. Una recerca i innovació orientada a missions Missions inicials: “Una ciutadania apoderada, capacitada i protegida” “Un govern i una administració del segle XXI: Oberta, digital i eficient”.
 8. 8 SOCIETAT I CIUTADANIA DIGITAL Laboratori de Ciutadania Digital. Projectes inicials Projecte 1 Co-creació de la Carta de Drets i Responsabilitats de la Ciutadania a l’Era Digital Projecte 3. Co-disseny i construcció d’un sistema d’innovació social digital a tot el territori, universal. Projecte 2. Formació i acreditació de l’ Agent d’Innovació Social Digital. Incorporant a centres de la xarxa CERCA i TECNIO, com i2cat, a la Xarxa PUNT TIC.
 9. © Fundació I2CAT 201202/04/17
 10. Quina societat digital tenim? (Comparació Espanys-EU)
 11. Quin sistema d’innovació tenim a Catalunya? (European Regional Scoreboard 2019) Els punts febles son els referits a la innovació empresarial: -”Innovative SME collab -”Product/process innovations” -”Non R&D innovation expend”. -”Lifelong learning” El baix nombre mitjà d’empleats per empresa (4 persones) amb un capital humà relativament baix poden explicar el limitat nivell d’innovació empresarial i la Manca d’oportunitats de treball.
 12. i2cat La Senia LabCo-Ebre Lab Ribera d’Ebre URVLab Amposta Lab Ciutat Savia Colab, Reus Explorant l’ecosistema d’innovació social digital de la Catalunya Sud. Tarragona Social Lab Tic CatSud
 13. 13 Iniciativa LoRa for STEM  Desplegament infraestructura LoRa municipal (GWs + Plataforma)  Preparació kits de HW de desenvolupament per a estudiants  Preparació de continguts curriculars per a estudiants  Preparació de formació per a professors Incorporar coneixements de xarxes, programació, anàlisi i explotació de dades en assignatures transversals per motivar vocacions STEM.
 14. Fundació i2CAT Technological Center Fostering your Innovation Artur Serra, Director Adjunt
Publicidad