Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Proceset themelore te gazeve të persosura

Proceset themelore te gazeve të persosura

QAKP'Gjon Nikollë Kazazi'

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Proceset themelore te gazeve të persosura

 1. 1. PUNOI:VERANDA KAMERI X/4 TEMA:PROCESET THEMELORE TË GAZRAVE TË PËRSOSURA PROF. DONIKA SHALA -LLESHI
 2. 2. PROCESET IZOBARIKE LIGJI I BOJL-MARIOTIT
 3. 3. SIPAS EKUACIONIT TË KLAUSIUSIT MOLEKULAT E GAZIT NË TEMPERATURË TË DHËNË KANË SHPEJTËSI MESATAREN KONSTATE,PRANDAJ NË VËLLIME KONSTANTINOS EDHE SHTYPJA ËSHTË KONSTATE.
 4. 4. NË TEMPERATURË KONSTATE,MASA E GAZIT NM DO TĒ KËTË PO ASHTU SHPEJTËSI MESATAREN KONSTATE.
 5. 5. •LIGJI I BOMARIOTIT THOTË :VLERA E PRODHIMIT TË SHTYPJES DHE E VËLLIMIT TË GAZIT TË TEMPERATURËS KONSTATE MBETET KONSTATE
 6. 6. PROCESET IZOBARIKE LIGJI I GEJ-LYSAKUT
 7. 7. NJË PROCES ISOBARIK ËSHTË NJË PROCES TERMODINAMIK , NË TË CILËN PRESIONI QËNDRON KONSTANTE : ΔP = 0. TERMI RRJEDH NGA ISO GREKE ( TË BARABARTË ) DHE BAROS ( PESHA ). NXEHTËSIA TRANSFERUAR NË SISTEMIN FUNKSIONON , POR GJITHASHTU NDRYSHON ENERGJINË E BRENDSHME TË SISTEMIT: Zona e Verdha paraqet punen e bere! Q= Δ U-W
 8. 8. Sipas ligjit parë të termodunamikës , W është Puna e bërë nga sistemi , U është energjia e brendshme , dhe Q është ngrohja e Punes, Presioni I volumit nga sistemi mbyllur është përcaktuar si: W=pdV ku Δ do të thotë ndryshim gjatë gjithë procesit , ndërsa d tregon një diferencial . Që nga presioni është konstante , kjo do të thotë se: W=-pΔV Aplikimi i ligjit ideal të gazit , kjo bëhet: W=-nRΔT
 9. 9. PROCESET IZOHORIKE LIGJI I SHARLIT
 10. 10. Një proces isochoric , i quajtur edhe një proces i vazhdueshëm - vëllim , një proces isovolumetric , ose një proces isometric , është një proces termodinamik gjatë të cilit vëllimi i sistemit të mbyllur kalon. nëpër sistem ku vëllimi i sistemit të mbyllur i nënshtrohet një procesi të tillë mbetet konstante .
 11. 11. Një proces isochoric është ilustruar nga ngrohje apo ftohje të përmbajtjes së nje ene të mbyllur joelastike :Procesi termodinamik është shtimi apo heqja e ngrohjes ; izolimi i përmbajtjes së kontejnerit krijon sistem të mbyllur ; dhe paaftësia e enë të shtrembëroj imponon gjendjen e vazhdueshme të vëllimit.
 12. 12. Një proces isochoric termodinamik karakterizohet nga volumi konstante, i.s. ΔV=0 . Procesi i bën asnjë punë të presion - vëllim , pasi puna e tillë është e përcaktuar me ΔW=PΔW

×