Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

La localitat

Presentació sobre els continguts del tema 11 de Coneixement del Medi de 2n. d'Educació Primaria a la Comunitat Valenciana. La referència és el Projecte Els Camins del Saber de la Editorial Voramar - Santillana.

 • Inicia sesión para ver los comentarios

La localitat

 1. 1. LA LOCALITAT Presentació que tracta sobre els continguts deltema 11 de Coneixementdel Medi de 2n. Curs de Primària.
 2. 2. Sumari 1. La localitat. 2. El poble. 2.1. Tipus de pobles. 3. La ciutat. 3.1. Els barris. 4. Els serveis de la localitat. 4.1. Lajuntament. 5. El servei de trànsit. 5.1. Les normes de circulació.
 3. 3. 1. La localitat. ● Aquest tema tracta dels llocs on vivim les persones: les localitats. ● Hi ha localitats molt diferents, però tenen elements comuns: edificis, carrers, mobiliari urbà, parcs i jardins, senyals de trànsit i vehicles, etc.
 4. 4. 2. El poble.● El poble és una localitat petita.● La majoria dels edificis tenen una o dues plantes.● Els carrers solen ser curts i estrets.● Als pobles viuen i treballen poques persones i hi circulen pocs vehicles.
 5. 5. 2.1. Tipus de pobles.● Hi ha pobles diferents segons el paisatge en què es troben.● Poden ser de plana, de muntanya i de costa,.
 6. 6. 2.1.1. Pobles de plana. ● Estan envoltats de camps de cultiu. ● Algunes persones es dediquen a lagricultura i la ramaderia. ● Exemples: ● Ayoo de Vidriales (Zamora). ● Consuegra (Toledo).
 7. 7. 2.1.2. Pobles de muntanya. ● Estan envoltats de boscos i prats. ● Algunes persones es dediquen a la ramaderia i altres al turisme. ● Exemples: ● Albarracín (Terol). ● Morella (Castelló).
 8. 8. 2.1.3. Pobles de costa. ● Estan al voltant dun port. ● Molst dels habitants es dediquen al turisme i alguns, a la pesca. ● Exemples: ● Altea (Alacant). ● Lastres (Astúries).
 9. 9. 3. La ciutat.● Són localitats grans.● Tenen edificis alts de molts pisos i carrers amples i llargs.● Hi ha botigues, oficines, teatres, hospitals, museus i monuments.● Circulen molts vehicles.● Viuen moltes persones, que treballen en oficines, fàbriques i comerços.
 10. 10. 3.1. Els barris. ● Les ciutats sagrupen en barris. Cada barri té un nom. ● Als barris sol haver- hi de tot. Hi ha cases, comerços, escoles, biblioteques, poliesportius, centres de salut...
 11. 11. 4. Els serveis de la localitat (I). ● Les persones que vivim en localitats necesssitem molts serveis. ● Per atendre els serveis treballen moltes persones. ● A les pàgines següents trobem divuit imatges de eixos serveis.
 12. 12. 4. Els serveis de la localitat (II).
 13. 13. 4. Els serveis de la localitat (III).
 14. 14. 4. Els serveis de la localitat (y IV).
 15. 15. 4.1. Lajuntament (I). ● La localitat té un govern que sencarrega dorganitzar els serveis. ● Lajuntament és el govern de la localitat. Està format per lalcalde o lalcaldessa i els regidors.
 16. 16. 4.1. Lajuntament (II). ● Els veïns voten en les eleccions municipals per elegir lalcalde i els regidors. ● Lajuntament també és un edifici destacat de la localitat. Shi reunixen lalcalde i els regidors.
 17. 17. 4.1. Lajuntament (y III).● Els Arenals del Sol, Els Bassars i LAltet són pedanies que pertanyen a lAjuntament dElx.● Els ciutadans dElx es diuen ilicitans.● Pot dir-se que són pobles que pertanyen administrativament a una ciutat.
 18. 18. 5. El servei de trànsit. ● El trànsit és el moviment de les persones (es diuen vianants) i els vehicles (bicicletes, cotxes, camions, autobusos, motos, etc.) per les localitats. ● És molt important que tots ens comportem com a bon ciutadans en el trànsit.
 19. 19. 5.1. Les normes de circulació (I). ● Per a evitar accidents i ● Per a facilitar els desplaçaments, TOTS HEM DE RESPECTAR LES NORMES DE CIRCULACIÓ
 20. 20. 5.1. Les normes de circulació (II). ● Quan respectem les normes de circulació evitem el perill i a més a més, ajudem a millorar el trànsit de la nostra localitat. ● Ara seguixen 6 normes que cal respectar:
 21. 21. Norma 1Els vianantshan de circularper la vorera iels vehiclesper la calçada.
 22. 22. Norma 2 Els semàfors i els passos de vianants permeten que els vianants i els automòbils circulen ordenadament.
 23. 23. Norma 3La policiaorganitza el pasde vehicles ivianants permillorar eltrànsit.
 24. 24. Norma 4 Els senyals de trànsit informen els conductors i els vianants el que han de fer.
 25. 25. Norma 5Tots elspassagers delscotxes han deportar el cinturóde seguretat iels que van ambmoto, el casc.
 26. 26. Norma 6 A les localitats que tenen carril bici, els ciclistes han de circular per este carril. A més a més, es recomanable portar casc.
 27. 27. FINAquestapresentació hafinalitzat.Esperem que hajasigut del vostregust.Finalitzada el 5 dabril de 2013 per Pedro Cubero Villalba

×