Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

DIVORCI

2.419 visualizaciones

Publicado el

QYTETARI

Publicado en: Educación
 •  DASHURIA ONLINE DASHURIA E KONSTERIT TELL FALUAR T G MERRNI DASHURIN tuaj EX, HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND OSE BOYFRIEND BACK. SHTOJNIM NDR P ONR WHATSAPP: +2349083639501  -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com Përshëndetje të gjithëve Jam Christian Hofman, jam nga Sh.B.A. Unë punoj për Apache Corporations ndërkombëtar, kam takuar Baba Nosa gjatë udhëtimit në Afrikë, kam shkuar atje për një kontratë Negociatat dhe kam humbur në një kompani tjetër, u shkatërrova dhe u prish dhe vetëm disa muaj më parë, sapo isha ndarë, gruaja ime u largua me fëmijët e mi dhe kjo punë ishte mënyra ime të kthehesha në një jetë të mirë dhe të kthehesha familja ime. Pas konsultimit tim me Baba Nosën, Ai kreu një magji për mua dhe unë mora kontratën dhe disa muaj më vonë gruaja dhe fëmijët e mi u kthyen tek unë dhe unë i detyrohesha të gjitha për magjinë shpirtërore dhe fuqitë e Baba Nosës. Unë jam një dëshmitare e baba Nosës një baba shpirtëror i shumë burrave të mëdhenj. për ndonjë nga problemet tuaja shpirtërore dhe do të zgjidhet. Ai mund të të bëjë të pasur pa rituale gjaku, të rikthejë ish_husband-in tuaj, ish-bashkëshorten, ish-të dashurën ose të dashurën vetëm nëse mund të shkruani tekstin ose WhatsApp baba Nosa sot në              2349083639501. nëse keni probleme me sa vijon (1) Nëse e doni mbrapa ish-in tuaj. (2) nëse gjithmonë keni ëndrra të këqija ose bëni seks në ëndërr. (3) Ju dëshironi të promovoheni në zyrën tuaj. (4) Nëse keni nevojë për fuqinë për të fituar një çështje gjyqësore (5) formdo formë e shqiptimit (7) Magji e tonit komandues (8) Unaza mbrojtëse (9) Unaza e suksesit të udhëtimit (10) Fuqia shpirtërore për Burrat e Perëndisë (11) Lidh burrin / gruan tënde për veten tënde përgjithmonë vetëm (12) Ju dëshironi që gratë / burrat të vrapojnë pas jush. (13) Nëse doni një fëmijë. (14) Ju dëshironi të jeni të pasur pa rituale gjaku. (15) Nëse keni nevojë për ndihmë financiare. (16) Kujdesi bimor (17) Nëse nuk mund të plotësoni dëshirën seksuale të gruas tuaj. për shkak të ngritjes së dobët. (18) Nëse keni një sëmundje HIV dhe fuqi për të kuruar problemet e kancerit, telefononi Baba Nosa në +2349083639501 MJEKSIA TRADITIONALE Mjekët shtëpiakë dhe vendas bimorë. Adresa e zyrës nr 20 korsia e fildishtë, shteti Ife Osun ... k
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Sé el primero en recomendar esto

DIVORCI

 1. 1. Një familje që kalon një proces të tillë gjatë jetës së tij padyshim që përfshihet në një mori çrregullimesh emocionale. Procesi i divorcit mund të rrisë brenda anëtarëve të familjes ndjenja të forta zemërimi, ankthi, depresioni, vetmie, turbullimi dhe mungesë kuraje të dukshme në personalitetin e individëve. Studimet e shumta kanë treguar se zakonisht personat që përballojnë dhe kalojnë me sukses stuhitë e shumta të martesës janë ata individë që kane arsim
 2. 2. Në vazhdimësi, janë bërë studime të shumta mbi mënyrën e përjetimeve të emocioneve ndërmjet burrit dhe gruas. Ajo që është e sigurt, është se të dyja sekset shfaqin probleme të dukshme psiko- emocionale dhe jo pak herë gjenden në mes të një konflikti të pashpjegueshëm për ta. Por mënyra e paraqitjes dhe transmetimit të këtyre ndjenjave është e ndryshme për ta. Meshkujt në përgjithësi pushtohen nga ndjesitë se ata të vetëm nuk mund t'ia dalin dot dhe se kujdesi mbi veten do të jetë shumë më i ulët se më parë . Gjithashtu, efekti moshë është shumë i rëndësishëm në mënyrën sesi mund të përjetohen efektet e divorcit mbi individin. Studimet kanë treguar se partnerët e përfshirë në këtë proces, që janë në një moshë mbi mesataren (40 vjeç e lartë ),
 3. 3. atëherë dhe pasojat e këtij divorci do të jenë në një shkallë më të ulët vështirësie emocionale. Eksperiencat e mëparshme në fushën emocionale i rrisin individit ndjenjat e besimit dhe vlerësimit mbi veten. Femrat janë më të përfshira në jetën e tyre familjare dhe pas procesit te ndarjes jane më të fokusuar drejt fëmijëve të tyre sesa drejt jetës së tyre private dhe intime
 4. 4. Sot Shqiperia renditet e 5 ne Evrope dhe e 1 ne numrin e divorceve ne Ballkan.Divorcet e regjistruara nëpër gjykatat tona, tronditin agjencitë botërorë të statistikave. Agjencia prestigjioze “Nation Master”, e ka renditur Shqipërinë të 14-ën në botë për numrin e divorceve.Por duke shkuar më tej, sipas statistikave, Shqipëria është e 5-ta në Evropë për numrin e divorceve dhe e para në Ballkan. Sipas raportit, rezultojnë të divorcuar 0.83 persona në një mijë
 5. 5. Motivi më i shpeshtë, linçuar në kërkesë-padinë e divorceve që bëjnë çiftet mësohet se ndryshon nëpër rrethe. Kategoritë e arsyeve të divorceve janë të shumta por veçohen kryesisht arsyet që çojnë zakonisht çiftet që njëri prej bashkëshortëve, e në rastin tonë bashkëshortit, të jetë emigrant. Ndonëse ende nuk është saktësuar përqindja në lidhje me personin që kryen padinë, por emigrantët mësohet se muajve të verës kanë kryer edhe përqindjen më të madhe të kërkesave për divorc. Mësohet se shkaku kryesor bëhet tradhtia bashkëshortore, ndërsa në pjesën më të madhe të dosjeve që mbartin edhe motivet që xhelozia është kryesorja. Kushtet ekonomike nga njëra anë dhe pavarësia ekonomike nga ana tjetër, që kjo e fundit bën që të evidentohen edhe kërkesat e grave për të zgjidhur martesën.
 6. 6. Vitet Martesa - Marriages Divorcet - Divorces* Years Gjithsej Gjithsej Për 100 martesa Total Total Per 100 marriages 1990 28,992 2,675 9.2 1991 24,853 2,236 9.0 1992 26,405 2,480 9.4 1993 25,963 2,251 8.7 1994 27,895 2,108 7.6 1995 26,989 2,331 8.6 1996 27,690 1,901 6.9 1997 24,122 1,430 5.9 1998 27,871 2,005 7.2 1999 27,254 2,114 7.8 2000 25,820 2,168 8.4 2001 25,717 2,462 9.6 2002 26,202 3,494 13.3 2003 27,342 3,634 13.3 2004 20,949 2,968 14.2
 7. 7. 2005 21,795 3,929 18.0 2006 21,332 4,075 19.1 2007 22,371 3,305 14.8 2008 21,290 3,610 17.0 2009 26,174 3,606 13.8 2010 25,428 3,478 13.7 2011 25,556 3,642 14.3
 8. 8. Në vitin 2004 janë regjistruar gjithsej 4577 çështje familjare në të gjitha gjykatat e shkallës së parë. Nga totali i këtyre çështjeve familjare 3670 kanë qenë zgjidhje martese. Në vitin 2005 janë regjistruar gjithsej 5526 çështje familjare, nga të cilat 4633 kanë qenë zgjidhje martese, pra në vitin 2005 janë shqyrtuar 963 zgjidhje martese më shumë se sa në vitin 2004. Në vitin 2006 numri i çështjeve familjare të regjistruara gjithsej është 5742. Nga ky numër 4727 janë zgjidhje martese, pra 94 zgjidhje martese më shumë se sa në vitin 2005 dhe 1057 zgjidhje martese më shumë se sa në vitin 2004. Në vitin 2007 numri i çështjeve familjare të regjistruara gjithsej është 6658. Nga ky numër 5335 janë zgjidhje martese,
 9. 9. pra 808 zgjidhje martese më shumë se sa në vitin 2006 dhe 902 zgjidhje martese më shumë se sa në vitin 2005. Në vitin 2008 numri i çështjeve familjare të regjistruara gjithsej është 8082. Nga ky numër 6109 janë zgjidhje martese, pra 774 zgjidhje martese më shumë se sa në vitin 2007 dhe 1382 zgjidhje martese më shumë se sa në vitin 2006. Nga 6109 çështjet e regjistruara, 5089 kanë përfunduar dhe 1020 janë ende pa përfunduar. Nga çështjet e përfunduara 2122 janë me kërkesën e bashkëshortit, 3155 me kërkesën e bashkëshortes dhe 832 me kërkesë të përbashkët. Specialistët kanë arritur në konkluzionin se numri i zgjidhjeve të martesës të shqyrtuara nga gjykatat ka ardhur në rritje në krahasim me vitet e mëparshme.
 10. 10. Vështirësia që kanë shpeshherë prindërit në gjetjen e një gjuhe të përbashkët duke shfaqur si zgjidhje të vetme divorcin, lë pasoja dhe gjurmë të rënda në shëndetin emocional dhe fizik të fëmijëve. Rendja drejt veprimeve të tilla në të shumtën e rasteve nxit harresën e prindërve drejt përkujdesit të shtuar që duhet treguar ndaj fëmijëve, të cilët bien pre e shpërthimeve negative që çorientojnë tërësisht formimin e tyre emocional.
 11. 11. Megjithëse reagimet emocionale të fëmijëve zakonisht varen nga mosha e tyre në periudhën kur ndodh divorci. Shumë fëmijë përjetojnë trishtim, zemërim dhe ankth, dhe kjo nuk është e pazakontë të manifestohet me sjelljen e tyre. Gjatë divorcit, fëmijët mund të kenë shumë reagime emocionale. Zakonisht hidhërimi i tyre shfaqet: me mospranim dhe heshtje, me kthim mbrapa, me lodhje fizike, me ndjenjën e fajit dhe me veprime armiqësore, me gjendje paniku,
 12. 12. Fëmijët, pavarësisht nga mosha apo seksi, e përjetojnë keq ndarjen e prindërve. Kjo ndikon në sjelljen dhe gjendjen psikologjike të tyre, gjë që në një mënyrë ose në një tjetër lë gjurmë dhe ndikon në formimin e personalitetit të tyre. Ndarja e vë në pozita të pabarabarta njërin nga prindërit në lidhje me fëmijët. Prindi (nëna ose babai) që fiton të drejtën e kujdestarisë është në kontakt të vazhdueshëm me ta, kurse tjetri është më larg, për të mos thënë që edhe i shkëput fare kontaktet me fëmijët. Ndryshimet në marrëdhëniet me fëmijët mes dy prindërve, mund të varen nga , kultura, morali, psikologjia etj. Sidoqoftë, ato lënë shenja tek fëmijët, prandaj mendimi shkencor sugjeron: përfshirjen afatgjatë të të dy prindërve në përkujdesjen ndaj fëmijëve.
 13. 13. Në përgjithësi, fëmijët me prindër të divorcuar kanë arritje më të ulëta në shkollë. Ata nuk janë të lumtur në familje dhe shfaqen më të shkujdesur në shoqëri e në lagje, sesa fëmjët me familje të plota. Ndikimi negativ i divorcit të prindërve te fëmijët duket më shumë gjatë vitit të parë dhe të dytë pas divorcit dhe fillon të zbehet me kalimin e kohës. Gjatë vitit të parë shpesh fëmijët shfaqin sjellje agresive, bëhen të pashoqërueshëm, krijojnë varësi dhe nuk afrohen lehtë. Gjithsesi këto shfaqen ndryshe tek fëmijë të ndryshëm dhe jo të gjithë divorcet janë njësoj.
 14. 14. Per divorcin këshillat më praktike është parandalimi i grindjeve, qetësia mes partnerëve pasi zgjidhja me kompromis sipas ekspertes është shumë më e rëndësishme sesa ndarja. Personat që nuk dinë të pranojnë përgjegjësinë, nuk i kanë punët mirë në martesë. Gjithashtu partnerët duhet të marrin në konsideratë kontributin e njëri- tjetrit, përndryshe, do t’u krijohet përshtypja se njëri prej tyre është më pak i angazhuar në familje dhe kësisoj do të lindë edhe keqkuptimi. Per te miren e shoqerise dhe te brezave pasardhes ne duhet t’I themi:
 15. 15. http://www.meemira.com/17/community- show/107/378/statistika-mbi-divorcin-ne-shqiperi.html http://www.shqiperia.com/lajme/lajm/nr/5451/Divorci-dhe- pasojat-e-tij http://gazetadita.al/probleme-dhe-keshilla-per-te-trajtuar- femijet/ GOOGLE IMAGE http://www.ikub.al/FEMRA_CATEGORY/903020048/Article- Pasojat-qe-shkakton-divorci-i-prinderve-te-femijet.aspx http://gjuhashqipe.com/lajmetari/lajmetari2.aspx?id=45390 INSTAT STATISTIKA MBI MARTESAT DHE DIVORCET.

×