Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΉ-ΤΈΧΝΗ
HΛΙΟΣ
 Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος, είναι δε το λαμπρότερο σώμα
του ουρανού. Η φωτεινότητά του είναι τέτ...
ΤΕΧΝΗ
✕Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιόμαστε σε τι μας χρησιμεύει η
τέχνη κι αν αξίζει να ξοδεύουμε ώρες μελέτης. Mε τον καιρό
έρχε...
 Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική
τους ύπαρξη.(James Barrie, 1860-1937, Άγγλος συγγρ...
Με τον όρο Λογοτεχνία εννοούμε τα γραπτά και προφορικά προϊόντα του έντεχνου
λόγου. Η λογοτεχνία είναι έννοια στενότερη απ...
✕Η σχέση και των τεσσάρων βιβλίων με τον ήλιο κατέχει έναν
πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή περιγράφεται
μια ...
The sower, Vincent Van Gogh
Claude Monet – Impression, Sunrise (1872)
H ανατολή-η άνοδος του ήλιου, Francois Boucher
Ελληνικό καλοκαίρι, Γιώργος Σταθόπουλος
λογοτεχνία ζωγραφική-τέχνη.Project.pptx
λογοτεχνία ζωγραφική-τέχνη.Project.pptx
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

0

Compartir

Descargar para leer sin conexión

λογοτεχνία ζωγραφική-τέχνη.Project.pptx

Descargar para leer sin conexión

ηλιος

 • Sé el primero en recomendar esto

λογοτεχνία ζωγραφική-τέχνη.Project.pptx

 1. 1. ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΉ-ΤΈΧΝΗ HΛΙΟΣ
 2. 2.  Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος, είναι δε το λαμπρότερο σώμα του ουρανού. Η φωτεινότητά του είναι τέτοια ώστε κατά την διάρκεια της ημέρας, όταν είναι πάνω από τον ορίζοντα, να μην επιτρέπει λόγω της έντονης διάχυσης του φωτός σε άλλα ουράνια σώματα να εμφανίζονται (με εξαίρεση την Σελήνη και σπανιότερα την Αφροδίτη). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, υπήρξε γιος του Τιτάνα Υπερίωνος (κατά τους Όμηρο, Ησίοδο). Φοίβος, φωτοβόλος δηλαδή, ήταν η προσωνυμία του Ηλίου, η ίδια με του θεού Απόλλωνα. Κατά την εξέλιξη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, οι ηλιακές ιδιότητες αποδόθηκαν στον θεό Απόλλωνα. Στη σύγχρονη εποχή γνωρίζουμε πως ο Ήλιος είναι το κοντινότερο στην Γη άστρο. Η σημασία του Ήλιου στην εξέλιξη και την διατήρηση της ζωής στην Γη είναι καίρια, καθώς με τη θεμελιώδη διαδικασία της φωτοσύνθεσης προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για την ανάπτυξη των ζωντανών οργανισμών, και διατηρεί την επιφανειακή θερμοκρασία της Γης σε ανεκτά για τη ζωή επίπεδα.
 3. 3. ΤΕΧΝΗ
 4. 4. ✕Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιόμαστε σε τι μας χρησιμεύει η τέχνη κι αν αξίζει να ξοδεύουμε ώρες μελέτης. Mε τον καιρό έρχεται η απάντηση, αν υπάρχει μόνο μία. Η τέχνη εκφράζεται μέσα από διάφορες μορφές, την ζωγραφική, τις γραφικές τέχνες, την λογοτεχνία, την φωτογραφία, το θέατρο, τον κινηματογράφο κλπ. Η τέχνη, ένα πλοίο που σε οδηγεί κάπου και μέχρι να φτάσεις σε αυτό το απροσδιόριστο κάπου παρατηρείς τον κόσμο, ίσως την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια που όμως θα απορροφήσει το μυαλό. Ίσως η τέχνη είναι εκεί για να σου θυμίζει, όχι κάτι το σπουδαίο, το μεγάλο, αλλά τα πιο μικρά και ουσιαστικά πράγματα, ένας φάρος που φωτίζει την κάθε απίθανη πτυχή.
 5. 5.  Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη.(James Barrie, 1860-1937, Άγγλος συγγραφέας)  Οι συμβουλές των γέρων φωτίζουν χωρίς να ζεσταίνουν, όπως ο χειμωνιάτικος ήλιος.(Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος)  Τίποτε δεν είναι καινούργιο κάτω από τον ήλιο, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ήλιος.(Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας)  Ο μόνος ψεύτης του μεσημεριού, αν υπάρχει κάποιος, είναι ο ήλιος. Όλα όσα αγγίζει, τα μεγαλοποιεί.(Alphonse Daudet, 1840-1897, Γάλλος συγγραφέας)
 6. 6. Με τον όρο Λογοτεχνία εννοούμε τα γραπτά και προφορικά προϊόντα του έντεχνου λόγου. Η λογοτεχνία είναι έννοια στενότερη από τη γραμματεία, που περιλαμβάνει το σύνολο των - γραπτών κατά κανόνα- κειμένων μιας συγκεκριμένης κοινότητας. Αυτό, λοιπόν, που διαφοροποιεί τα λογοτεχνικά κείμενα από τα μη λογοτεχνικά είναι η «λογοτεχνικότητα». Η έννοια της λογοτεχνικότητας βέβαια δεν μπορεί να οριστεί εύκολα, γι' αυτό και ο χώρος της Λογοτεχνίας δεν μπορεί να καθοριστεί με αυστηρά όρια.
 7. 7. ✕Η σχέση και των τεσσάρων βιβλίων με τον ήλιο κατέχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή περιγράφεται μια περίοδος κατοχής στην οποία η άνθρωποι προσπαθούν να σωθούν από αυτό το αδιέξοδο και έτσι η λέξη ήλιος μας φανερώνει ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα καταφέρουν να αποκτήσουν την ελευθερία τους . Στο βιβλίο ο ήλιος του Σεπτέμβρη σκιαγραφείται μια γυναίκα η οποία ενώ δεν είχε κάποιο νόημα η ζωή της άλλαξε από τη στιγμή που βρήκε έναν άντρα .Συνοψίζοντας καταλήγουμε πως ο ήλιος και στα τέσσερα βιβλία φανερώνει την στροφή από τη μιζέρια από περιόδους δύσκολες προς τη χαρά και την ελευθερία .
 8. 8. The sower, Vincent Van Gogh
 9. 9. Claude Monet – Impression, Sunrise (1872)
 10. 10. H ανατολή-η άνοδος του ήλιου, Francois Boucher
 11. 11. Ελληνικό καλοκαίρι, Γιώργος Σταθόπουλος

ηλιος

Vistas

Total de vistas

219

En Slideshare

0

De embebidos

0

Número de embebidos

0

Acciones

Descargas

2

Compartidos

0

Comentarios

0

Me gusta

0

×