SOCIOLOGIA:
Sara Daniel María Tirvio Dennis Muñez
Carla Estrada Alexandra Lillo Mar Gracia .
Concepte de psicologia:
 La sociologia és una creença social
encarregada d’estudiar els fets col·lectius
que són produïts...
 Analitza, estudia i descriu el que fa la
societat, busca els problemes que passen,
intenten comprendre el “perquè” passe...
Principals exponents:
 Henri de Saint, Karl Marx,
Herbert Spencer, Émile
Durkheim,... estan lligats
amb els orígens de la...
 George Ritzer
 Anthony Giadens
 Zygmunt Bauman
 Ulrich Beck
•Estudis i anàlisis sobre els comportaments
socials s’han...
 La il·lustració:
 Voltaire, Montesquieu, Giambattista, escritors
interessats en:
 Institucions socials.
 Polítiques e...
 Segle xx: alguns dels sociòlegs més
destacats són:
 Robert K. Merton
 Erving Goffman
 Peter Blau
 Herber Marcuse
Wright Mills
Pierre Bourdieu
Niklas Luhmann
 Corrent conservador, interessat en saber
raons sobre els canvis i estabilitats de la
societat.
 Aquest corrent era lide...
Origen i evolució de la sociología
 La diversitat dels usos i costums entre les diferents
societats va intrigar als pensa...
 Voluntat de crear "física social“: cone-
ixement de la societat de la mateixa
manera que la Física, va aparèixer amb el
...
 Von Stein va introduir el tema de la
sociologia com a ciència
incorporant al seu estudi els
"Moviments socials" i la
 d...
 Alexis de Tocaville va estudiar la
revolució francesa i els EEUU, va
fer una comparació entre les
societats americànes i...
 Henri de Saint-Simon ¡ va defensar una teoria i
una investifgació cientifica dels fenomens socials.
 Auguste Comte va
d...
Karl Marx:
 Va postular les bases d’una metodologia cientifica
para la sociologia. Compara estadisticas i
caracteristicas...
La perspectiva sociològica
 Les perspectives generals utilitzades són:
 El Interaccionisme simbòlic:es basa en
comprendr...
 Opció racional: Segons
Adam Smith les decisions
preses pel interes propi fan
que és produeixi suficients
béns i serveis ...
 Teoria del Poder o Conflicte: Karl Marx deia que
la societat capitalista es manté unida per
l’habilitat dels capitaliste...
 Interaccionisme: George Herbert
Mead Tenia la teoria que aprenem
quin és el nostre lloc dins la
societat mitjançant la i...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Sociologia

247 visualizaciones

Publicado el

Informació general sobre la sociologia.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sociologia

 1. 1. SOCIOLOGIA: Sara Daniel María Tirvio Dennis Muñez Carla Estrada Alexandra Lillo Mar Gracia .
 2. 2. Concepte de psicologia:  La sociologia és una creença social encarregada d’estudiar els fets col·lectius que són produïts per la societat, i compara la societat amb la cultura.
 3. 3.  Analitza, estudia i descriu el que fa la societat, busca els problemes que passen, intenten comprendre el “perquè” passen les coses. Tot això ho fan amb mètodes d’investigació.  La sociologia es basa en la interacció entre persones, perquè és allà on comencen les relacions en una societat.
 4. 4. Principals exponents:  Henri de Saint, Karl Marx, Herbert Spencer, Émile Durkheim,... estan lligats amb els orígens de la sociologia. • A l’Edat Mitjana,alguns pensadors com Ibn Jaldún, van fer reflexions acadèmiques , que podien ser considerades sociologiques
 5. 5.  George Ritzer  Anthony Giadens  Zygmunt Bauman  Ulrich Beck •Estudis i anàlisis sobre els comportaments socials s’han dut a terme per:
 6. 6.  La il·lustració:  Voltaire, Montesquieu, Giambattista, escritors interessats en:  Institucions socials.  Polítiques europees.  Lord Kames, iniciador de les causes dels canvis socials. A partir d’ell va sorgir el corrent conservador.
 7. 7.  Segle xx: alguns dels sociòlegs més destacats són:  Robert K. Merton  Erving Goffman  Peter Blau  Herber Marcuse
 8. 8. Wright Mills Pierre Bourdieu Niklas Luhmann
 9. 9.  Corrent conservador, interessat en saber raons sobre els canvis i estabilitats de la societat.  Aquest corrent era liderat per, Joseph de Maistre i Edmund Burke criticaven la il·lustració.
 10. 10. Origen i evolució de la sociología  La diversitat dels usos i costums entre les diferents societats va intrigar als pensadors de moltes parts del món.  Ibn Jaldún va crear teories de la societat i va descriure les societats del Magred.  A causa d'un enfocament etnocèntric eren formes encobertes del correcte o incorrecte d'una determinada societat respecte a una altra
 11. 11.  Voluntat de crear "física social“: cone- ixement de la societat de la mateixa manera que la Física, va aparèixer amb el positivisme.  El primer a defensar una teoria científica de fenòmens socials va ser Henri de Saint-Simon.
 12. 12.  Von Stein va introduir el tema de la sociologia com a ciència incorporant al seu estudi els "Moviments socials" i la  dialèctica hegeliana. Va aconseguir donar-li a la disciplina una visió dinà- mica.
 13. 13.  Alexis de Tocaville va estudiar la revolució francesa i els EEUU, va fer una comparació entre les societats americànes i les europees.  Emile Durkheim va renovar la sociologia: Va voler estudiar els fets socials com si fossin objecte d’estusi, i diferenciae la sociologia de la filosofia i psicologia.
 14. 14.  Henri de Saint-Simon ¡ va defensar una teoria i una investifgació cientifica dels fenomens socials.  Auguste Comte va dessarrollar unes teories del positivisme.  Apareix la paraula sociologia i més endavant s’introdueix com a ciència amb via didàctica.
 15. 15. Karl Marx:  Va postular les bases d’una metodologia cientifica para la sociologia. Compara estadisticas i caracteristicas quantitaivas. Desembarazan-te de prejudicis morals pots comprendre els fets socials. Sociologia Comité . Progres de la societat i estidia l’ordre i la dinàmica.
 16. 16. La perspectiva sociològica  Les perspectives generals utilitzades són:  El Interaccionisme simbòlic:es basa en comprendre la societat través de la comunicació:  El construccionisme relacional: teoria de la psicologia i sociologia del coneixement.  la teoria del conflicte , la fenomenologia, la teoria funcionaliste, el funcionalisme estructuralista i la teoria de sistemes.
 17. 17.  Opció racional: Segons Adam Smith les decisions preses pel interes propi fan que és produeixi suficients béns i serveis per cobrir la demanda i fa que la riqueza incrementi.  Intervenció de l’estat: Jeremy Bentham deia que amb “la mà invisible”, una acció gubernamental, podiem arribar més facilment al bé comú.
 18. 18.  Teoria del Poder o Conflicte: Karl Marx deia que la societat capitalista es manté unida per l’habilitat dels capitalistes per domina a la classe obrera, i el seu poder es basa en la seva avantatja social.  El funcionalisme: Émile Durkheim creia que la societat es manté unida gracies a les relacions entre totes les parts.
 19. 19.  Interaccionisme: George Herbert Mead Tenia la teoria que aprenem quin és el nostre lloc dins la societat mitjançant la interacció social, comunicació entre individus i fins i tot la nostra identitat es creada per la societat.  Teoria de la Racionalització: Segons Max Weber, depenia de la racionalitat de les persones la interacció dels factors polítics i culturals en l’organització de la societat.

×