Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Presentación edat antiga

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
L'edat antiga
L'edat antiga
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 7 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Presentación edat antiga (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Presentación edat antiga

  1. 1. ELS IBERS I CELTES IBERS CELTES Ocupaven el sud i l’est de la península. Ocupaven la Meseta i la costa Vivien en poblats elevats i atlàntica. Vivien en poblats elevats i emmurallats. S’organitzaven en tribus. emmurallats. La població es dedicava a Les cases eren circulars i es l’agricultura i la ramaderia . distribuïen desordenadament . Eren experts artesans. S’organitzaven en tribus. Eren bons comerciants. Es dedicaven a la ramaderia i als Tenien moneda, llengua i cereals. escriptura pròpia. No eren gaire comerciants però experts en la fabricació del metall.
  2. 2. POBLATS COLONITZADORS Fenicis Van arribar al segle VII aC , provenien d’Àsia i es van instal·lar a la costa andalusa, eren navegants i comerciants . Grecs Van arribar al segle VI aC, provenien de Grècia i es van instal·lar a la costa mediterrània com Roses o Empúries. Cartaginesos Van arribar al segle III aC , provenien de Àfrica i es van instal·lar a les Illes Balears i a l’est de la península . Poble fenici poble grec els cartaginesos
  3. 3. ELS ROMANS A HISPÀNIA Al 218 aC els romans van arribar a Empúries. Van vèncer l’exèrcit cartaginès dirigit per Anníbal. Els romans van expulsar als cartaginesos. Aquests enfrontaments es deien guerres Púniques. La conquesta va durar 200 anys. Els va costar vèncer els pobles de l’oest, l’ interior i el nord. L’ any 19 aC l’ emperador August va vèncer aquests pobles i així va acabar la conquesta. L’ organització d’ Hispània L’ imperi romà va dividir Hispània en províncies que va començar amb dos i va acabar amb cinc, a cada una de les províncies hi van posar un governador. Els romans van implantar les seves lleis (dret romà). La societat estava organitzada: -En persones lliures i esclaus. La romanització Els hispans van adoptar poc a poc els costums dels romans. Van aprendre el llatí, la religió també va canviar. El cristianisme es va convertir en la religió oficial.
  4. 4. Art romà Eren excel·lents constructors, feien servir dos nous material el ciment i el formigó. Per decorar les parets feien servir mosaics i pintures. EMPÚRIES La moneda: Es feia servir per al comerç. Urbanisme: La manera de construir i ordenar l’espai humà. Àgora: Plaça central. Acrópolis : On estaven el temple dels déus.
  5. 5. COM CONSTRUIEN EL ROMANS  Tarraco va ser la ciutat més important.  Aquestes ciutats imitaven a les de Roma.  Amb muralles, fòrum (plaça central), aqüeductes per portar l’aigua cases amb plantes...  Els romans també van construir: - Grans vil·les al camp. - Calçades per caminar. - Ponts per travessar el riu.
  6. 6. Gràcies per la vostra atenció. Sergi Del A. G. 5è C

×