Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Discurs de Manuel Azaña        Raquel       Villaveces          Aida
Índex1.- Classificació del contingut   -Identificació de la fontescrita.   -Identificació del tipus detext.   -Concr...
Classificació i            anàlisi del•Identificació font i tipus de text.   -Font primària de caràcter polít...
• Reconeixement tema     - Idea més important del text i el tema principal és la defensa dun estat     laic cata...
Trajectòria política-1913: Va ser un dels fundadors de la Lliga dEducació Política dOrtega i Gasset.-1918: Va fundar l’Uni...
Comentari i opinió      personalEs tracta d’un fragment del debat del discurs de Manuel Azaña en el debat del’Estatu...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Discurs de Manuel Azaña by Raquel Villaveces i Aida Castellano

1.267 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Discurs de Manuel Azaña by Raquel Villaveces i Aida Castellano

 1. 1. Discurs de Manuel Azaña Raquel Villaveces Aida
 2. 2. Índex1.- Classificació del contingut -Identificació de la fontescrita. -Identificació del tipus detext. -Concreció del contexthistòric. -Reconeixement del tema. -Identificació del autor. -Identificació deldestinatari.
 3. 3. Classificació i anàlisi del•Identificació font i tipus de text. -Font primària de caràcter polític. contingut• Concreció del context històric -Cap de govern a Berenguer. -La dreta republicana incorpora polítics com Alcalá Zamora i Miguel Maura. -Lesquerra liberal republicana s’agrupa amb Azaña com a principal líder sumant-se els nacionalistes. -1930 partits arriben a un acord: el Pacte de Sant Sebastià. Nou cap de Govern, Aznar, va convocar eleccions municipals. -Govern Provisional promoure legislació educativa i crea noves places de mestres, es construeixen escoles i es funda el patronat de missions Pedagògiques. -Anarquistes i Socialistes es dividien. El conflicte més greu es produeix per enfrontament entre lEsglésia i el nou Règim.
 4. 4. • Reconeixement tema - Idea més important del text i el tema principal és la defensa dun estat laic català. -L’idea de Azaña era que calia substituir la religió nacional per una altra de caràcter laic, per això Azaña pensa que era suficient amb la prohibició a les ordres religioses densenyar i amb reclamar la llibertat per als ciutadans catalans.• Identificació de l’autor i del destinatari - Fragment del discurs de Manuel en el debat de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, el dia 27 de Maig del 1932. -Destinatari són els Diputats del Congrés, triats després de les eleccions de juny de 1931.
 5. 5. Trajectòria política-1913: Va ser un dels fundadors de la Lliga dEducació Política dOrtega i Gasset.-1918: Va fundar l’Unió Democràtica Espanyola.-1925-1930: La seva carrera política va continuar amb la fundació dAcció Republicana iintegració daquest partit en Aliança Republicana.-1931: Azaña va ser nomenat ministre de Guerra del govern provisional dAlcaláZamora.-1933: Va ser president del Govern.-1934: Forma amb els partits de Marcelino Domingo(radical-socialista) i SantiagoCasessis Quiroga (Organització Republicana Gallega Autònoma), Esquerra Republicana.-1936: Azaña dimiteix per presentar la seva candidatura a la Presidència de laRepública.-1939: Després de la caiguda de Catalunya, es va exiliar a França on va dimitir com apresident de la República.-1940: Manuel Azaña va morir en Montauban, França, on es trobava exiliat des de la fide la Guerra Civil.
 6. 6. Comentari i opinió personalEs tracta d’un fragment del debat del discurs de Manuel Azaña en el debat del’Estatut d’autonomia de Catalunya, el dia 27 de Maig del 1932, en la quall’autor exposa les seves idees:-Descontentament amb el present de Catalunya.-Els catalans demanen una autonomia, aquesta autonomia ha destar dins dela república.-Podem veure reflectit, gràcies a les reformes que va fer el Borbó dEspanya alsegle XIX, en els moviments culturals i literaris que donen com resultat eldescontentament català i la petició duna autonomia.

×