Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Тематски тест
Материјали и енергија

1)Какви можат да бидат материјалите според потеклото?
_______________________________...
8)Размисли и одговори !
Хартија се добива од _____________________________, а гума од ______________.Исто така искористена...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

тематски тест материјали и енергија за 4 одд.

  • Inicia sesión para ver los comentarios

тематски тест материјали и енергија за 4 одд.

  1. 1. Тематски тест Материјали и енергија 1)Какви можат да бидат материјалите според потеклото? __________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________ 2)Материјалите можат да бидат во: ________________________ , ______________________________ и _____________________________состојба. 3)Под дејство на топлина материјалите се __________________,под дејство на притисок можат да се __________ ____или се ___________________. 4)Наброј неколку својства на секоја од зададените материјали! Хартија Железо Дрво Пластика 5) За да се добие мешавина треба барем _________________материјали. 6)Најпознат растворувач во природата е _________________.Таа може да ги раствора _____________________ __________________________________________________________________________________________________ 7)Со што не може да се меша водата? __________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________
  2. 2. 8)Размисли и одговори ! Хартија се добива од _____________________________, а гума од ______________.Исто така искористената хартија може да се ______________________________. 9)За некој предмет да се движи потребна му е ___________________________. Автомобилите ја добиваат од _____________________ , растенијата од ______________________ , а човекот од ____________________. 10)Што е енергија? _______________________________________________________________________________________________ 12) Енергијата може да биде:________________________,________________________ и ____________________ 13)Најголем извор на енергија е ____________________.Тоа ни дава _______________и _________________. 14)Сончевиот спектар од бои (виножитото) го сочинуваат боите : ___________________, ____________________, ________________________, ___________________, ____________________ и _________________________. Имае и презиме : ______________________________ ______________________, Наставник:__________________ Оцена: Родител: Дата: 28/11/2013

×