Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Geografia illes balears

1.605 visualizaciones

Publicado el

ILLES BALEARS

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Geografia illes balears

 1. 1. MALLORCA. Esther i Isabel 5è curs Ceip sa Bodega
 2. 2. El relleu de MallorcaEl relleu de Mallorca ● Mallorca té tres unitats de relleu fonamentals: – La serra de Tramuntana. – Les serres de Llevant. – El pla central. ● Mallorca té tres unitats de relleu fonamentals: – La serra de Tramuntana. – Les serres de Llevant. – El pla central.
 3. 3. La serra de TramuntanaLa serra de Tramuntana ● Formació muntanyosa lineal, contínua i abrupta que s’allarga des de sa Dragonera fins al cap de Formentor. ● Té 89 km de llargària i 15 d’amplada. ● S’hi localitzen les màximes altituds de l’arxipèlag: Puig Major (1.445 m), Massanella (1.348 m), Tomir (1.103 m), etc. ● Formació muntanyosa lineal, contínua i abrupta que s’allarga des de sa Dragonera fins al cap de Formentor. ● Té 89 km de llargària i 15 d’amplada. ● S’hi localitzen les màximes altituds de l’arxipèlag: Puig Major (1.445 m), Massanella (1.348 m), Tomir (1.103 m), etc. Cap de Formentor
 4. 4. Les serres de Llevant Les serres de Llevant ● Conjunt de serrats i turons d’altitud modesta: ● S'estén de forma discontínua des del cap de Ferrutx fins a l’arxipèlag de Cabrera. ● La Serra Artana és el massís més alt i compacte de les Serres de Llevant. Les màximes elevacions corresponen a la Talaia Freda (561 m) i al Puig de Ferrutx (519 m). ● Conjunt de serrats i turons d’altitud modesta: ● S'estén de forma discontínua des del cap de Ferrutx fins a l’arxipèlag de Cabrera. ● La Serra Artana és el massís més alt i compacte de les Serres de Llevant. Les màximes elevacions corresponen a la Talaia Freda (561 m) i al Puig de Ferrutx (519 m). Serra Artana Capdepera
 5. 5. El Pla central de MallorcaEl Pla central de Mallorca ● Està limitat per les dues serralades. ● És molt heterogeni: s’hi distingeixen tres zones o comarques: – El Raiguer: a la vessant meridional de la serra de Tramuntana. – El Pla: situat entre les badies de Palma i Alcúdia, és la zona més interna de la depressió central. – El Migjorn: és una plataforma situada al nivell de la mar. ● Està limitat per les dues serralades. ● És molt heterogeni: s’hi distingeixen tres zones o comarques: – El Raiguer: a la vessant meridional de la serra de Tramuntana. – El Pla: situat entre les badies de Palma i Alcúdia, és la zona més interna de la depressió central. – El Migjorn: és una plataforma situada al nivell de la mar.
 6. 6. El relleu de MenorcaEl relleu de Menorca ● L’illa té dues parts diferenciades: – La meitat sud plana, anomenada Migjorn. – La meitat nord amb relleu de fins a 358 m d’altitud del Toro, anomenada Tramuntana. ● L’illa té dues parts diferenciades: – La meitat sud plana, anomenada Migjorn. – La meitat nord amb relleu de fins a 358 m d’altitud del Toro, anomenada Tramuntana.
 7. 7. El relleu d’EivissaEl relleu d’Eivissa ● Eivissa està alineada amb el cap de la Nau del qual la separen 85 km. ● Presenta cims arrodonits d’altituds modestes que no superen els 500 m. ● Les serres de Portmany al sud-oest i Es Amunts al nord-oest són les dues àrees muntanyoses més destacades. ● Eivissa està alineada amb el cap de la Nau del qual la separen 85 km. ● Presenta cims arrodonits d’altituds modestes que no superen els 500 m. ● Les serres de Portmany al sud-oest i Es Amunts al nord-oest són les dues àrees muntanyoses més destacades.
 8. 8. Font: Atles de les Illes Balears. CD-ROM, 1998 Les comarques físiques de les Illes Balears Les comarques físiques de les Illes Balears
 9. 9. Mapa de les comarques físiques de Menorca Mapa de les comarques físiques de Menorca
 10. 10. Mapa de les comarques físiques de les Pitiüses Mapa de les comarques físiques de les Pitiüses

×