  El treball és la mà d’obra o el temps que
  dediquen els treballadors a la producció de béns i
  serveis. És un fa...
  Voluntarietat  El treballador decideix s’hi treballa o
  no, i en cas de fer-ho de quina manera fer-ho.

  Per co...
Què és el Marc Normatiu Laboral?

  És la legislació laboral, es a dir , el conjunt de lleis
  i normes legals que det...
Hem de tenir en compte que hi han unes normes, més importants que unes altres, o
sigui que estan per sobre. Per aquest mot...
La constitució espanyola

Els tractats internacionals

Estatut dels treballadors

Els convenis col·lectius

El contra...
Què és ?
  És la norma legal suprema de l’ordenament jurídic i està per sobre de
  qualsevol altre.
  Esmenta difere...
Què són?

  Són les normes legals que un conjunt de països s’obliguen a complir i
  respectar,

  En l’àmbit laboral...
  L’Estatut dels Treballadors estableix unes
  condicions mínimes per sota de les quals
  s’estarien vulnerant els d...
Què són?
 El conveni col·lectiu és un acord entre els
 representants dels treballadors i de les empreses
 d’un sector o...
Què és ?
 Un Contracte de Treball és un acord d’àmbit
 individual on el treballador i l’empresa acorden
 les característi...
Economia D’Empresa
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Economia D’Empresa

715 visualizaciones

Publicado el

POWER POINT TREBALL ECONOMIA EMPRESA. punt. 6.1 i 6.2.
Carles Noguera, Oriol AIxandri , Àlex Molina i Elsa Vicente.

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
715
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
12
Acciones
Compartido
0
Descargas
8
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Economia D’Empresa

 1. 1.  El treball és la mà d’obra o el temps que dediquen els treballadors a la producció de béns i serveis. És un factor de producció.  D’una altre manera també dit, aportació de l’element humà en el procés de producció.
 2. 2.  Voluntarietat  El treballador decideix s’hi treballa o no, i en cas de fer-ho de quina manera fer-ho.  Per compte d’altres  Treballa per un altre persona que es beneficia del seu treball a compte d’un salari.  Retribució  El treball ha d’estar remunerat.  Subordinació  En l'activitat laboral un treballador està sota les decisions que pren l’empresari.
 3. 3. Què és el Marc Normatiu Laboral?  És la legislació laboral, es a dir , el conjunt de lleis i normes legals que determinen l’entorn del treball. El treball té el seu propi Marc Normatiu Laboral.
 4. 4. Hem de tenir en compte que hi han unes normes, més importants que unes altres, o sigui que estan per sobre. Per aquest motiu parlem de Jerarquia Normativa Laboral. CONSTITUCIÓ Aquestes són les principals normes ESPANYOLA. laborals de més a menys importants. ELS TRACTATS INTERNACIONALS ESTATUT DELS TREBALLADORS. ELS CONVENIS COL·LECTIUS. EL CONTRACTE LABORAL.
 5. 5. La constitució espanyola Els tractats internacionals Estatut dels treballadors Els convenis col·lectius El contracte laboral MÉS INFORMACIÓ!
 6. 6. Què és ?  És la norma legal suprema de l’ordenament jurídic i està per sobre de qualsevol altre.  Esmenta diferents drets i deures:  Drets fonamentals  els drets són: a no ser discriminat, a la vaga, a pertànyer lliurament a un sindicat i a fundar-lo-  Drets i llibertats dels ciutadans i ciutadanes  dret al treball, a la promoció a través de treball, a un salari adequat, a l’elecció de professió ofici...  Principis rectors de la política social i econòmica vetllar per la seguretat i higiene en el treball, fomentar la formació i readaptació professional…
 7. 7. Què són?  Són les normes legals que un conjunt de països s’obliguen a complir i respectar,  En l’àmbit laboral hi han dos tractats internacionals:  Els Convenis del OIT  Normes internacionals del treball dictades per l’Organització Internacional del Treball. Té com a objectiu la millora de les condicions laborals i del nivell de vida dels treballadors.  UE En l’àmbit laboral són aquell conjunt de normatives dictades per la unió Europea amb l’objectiu de garantir un mínim nivell de vida dels treballadors.
 8. 8.  L’Estatut dels Treballadors estableix unes condicions mínimes per sota de les quals s’estarien vulnerant els drets dels treballadors. Aquestes condicions mínimes poden ser millorades pels Convenis Col·lectius i els Contractes de Treball. Aquestes condicions es determinen al llarg de 92 articles que posseeix.
 9. 9. Què són?  El conveni col·lectiu és un acord entre els representants dels treballadors i de les empreses d’un sector on s’hi fixen les condicions de treball i les normes de convivència que s’aplicaran en un període determinat. S’ha de dir que els convenis col·lectius són fruit de la negociació col·lectiva. Podem dir doncs que un Conveni Col·lectiu és un document sorgit de la negociació entre el Patronal (representants empresaris) i els Sindicats o Comitè d’Empresa (representants dels treballadors)
 10. 10. Què és ?  Un Contracte de Treball és un acord d’àmbit individual on el treballador i l’empresa acorden les característiques de la relació laboral, tot respectant les condicions mínimes estipulades al conveni col·lectiu. És molt semblant al conveni col·lectiu , ja que tots dos són acords escrits que tenen una estructura molt semblant.

×