Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

Más de Dolors Reig (el caparazón)(20)

Publicidad

Edpostpandemiacat

 1. Dolors Reig, Psicóloga social, El caparazón (dreig.eu)
 2. La situació 90% d´estudiants al món a casa. 15 alumnes per classe al proper curs... La mejor forma de predecir el futuro, ahora, es sembrar la idea…. (Stephen Downes) NOVA NORMALITAT TIC, TAC TEP a l´escola, postdigitalisme. Moment únic per repensar-nos. (rol del docent, rol de l´alumne...)
 3. Problemes ● Aïllament (entre ells): IDENTITAT CONNECTADA ● Motivació per l´aprenentatge 1- Treball col.laboratiu 2- Participació, ecologies dels joves ( o similars) 3- Video (audiovisuals.... 3 a 10 anys) 4- Personalització 5. Eines... -Gamificació – Competència autolúdica -Storytelling - Transmedia -Sofisticació tecnològica ● Continguts??? Menys importants.
 4. Recursos ● Plataformes de gestió ● Repositoris de continguts (curats vs. Google) ● Eines de comunicació (Zoom, Meet, Jit.si, Skype, etc.) ● Més eines (Gsuite) ● XARXES – Ecologies dels joves més grans a Instagram, Twitter, Youtube, etc. (o entorns tancats a primària) ● DOCENTS!!!!!! -Co-docències TAC -Autonomia (respecte la institució), personalització, humanisme (professor com a personatge – més si blended i en època d´aïllament social) ● Alumnes amb més responsabilitat -Co-docències TAC -Evaluació entre iguals -Responsabilitat en la programació d´activitats, curriculars, avaluació, en tot.
 5. - Escletxes no només digitals, també emocionals, en benestar familiar (Toni Solano) - Digitals: Edu bimodal (Castells) o trimodal EDUTech pero compte amb les escletxes...
 6. COL.LABORACIÓ
 7. CONNECTIVISME
 8. PARTICIPACIÓ
 9. Més enllà dels continguts i les plataformes….
 10. EDU 3.0? El moment…: sabiem que la web 3.0 de la personalització arribaria però no que seria cert per l´educació i de la mà del contacte professor alumnes i no de web semàntica
 11. PLEs i participació, COLONITZACIÓ xarxes, Goldtubing…
 12. VIDEO, noves narratives i eines
 13. VIDEO y PARTICIPACIÓ (Clau èxit a Youtube)  Flipped Classroom (VIDEO)  Treball significatiu en xarxes (INSTAGRAM, Youtube, alternativas a youtube, similars en entorns tancats a primària)
 14. NOVES NARRATIVES i COMPETÈNCIES: VIDEO -Nous gèneres: unboxings, gameplays, streamings…. -Talls ràpids, mulñtimèdia, remescla, canvis en l´atenció -Diversió -Expressió emocional -Activitat (els youtubers vénen del món dels videojocs)
 15. PERSONALITZACIÓ La BASE • Cultura • Valors SENTIT CRÍTIC Trascendental en temps de POSTVERITAT
 16. https://www.youtube.com/watch?v=mb6LySCj53A
 17. Escola i cultura...
 18.  Responsabilitat  Criteri  Empatia  Educació emocional Família i valors
 19. PERSONALITZACIÓ - Flexibilitat d´horaris, Flipped Classrooms: temps per tutories - Aïllament social, ganes de contacte humà - Ampliació ZDP a Internet - Identitats connectades ( Buffet learning i altres...)
 20. - RENACENTISME DIGITAL: coneixement abundant a Internet, més temps per assolir-lo en aïllament connectat. - MOMENT SENTIMENTAL: ganes de contacte social, més els joves, més susceptibles a la influència. - RESPONSABILITAT: generació de la responsabilitat, potent motivador, societats més joves. - CONSCIÈNCIA DE CRISIS (social, econòmic-sistèmica, mediambiental...): Educació més activista, amb més efecte en la realitat. Més enllà… l´educació postpandemia, HUMANISME POSTDIGITAL, ésser humà al centre.
 21. https://educacionabierta.org/plan-para-una-educacion-postpandemia/
 22. PROFESSOR
 23. ALUMNE – GENERACIÓ ALPHA de la Responsabilitat
 24. Es el momento de la Identidad conectada, del profesor como eje, del alumno y su responsabilidad... como se veía venir, serán las tecnologías las que devuelvan lo humano a la educación. Aprofitar la necessitat de contacte social per humaitzar l´educació: IDENTITAT CONNECTADA
 25. Gràcies Dolors Reig, Psicóloga social, El caparazón (dreig.eu)
Publicidad