Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
DEPARTAMENT D’EXPERIMENTALS
Evolució 4t ESO                 NOM:

1(10)  Escriu V (veritat) o F (fals) en...
4(6)  Respon les següents qüestions a partir del fris genealògic següent.-                      ...
5(3)   Detalla les característiques més importants del procés d’hominització
6    La taula mostra els resultats ...
•  Quin increment en el percentatge de proteïnes experimenta la varietat A entre les
      generacions 15 i 45 ?...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Control evolució 2010

430 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Control evolució 2010

 1. 1. DEPARTAMENT D’EXPERIMENTALS Evolució 4t ESO NOM: 1(10) Escriu V (veritat) o F (fals) en els requadres inicials de cada afirmació. (Cada encert suma 1 punt i cada errada resta 0,25 punts) El fixisme defensa que les espècies són immutables amb el pas del temps. El catastrofisme complementa el fixisme i explica la desaparició d’algunes espècies. El creacionisme defensa la creació successiva de les espècies depenent de quelcom sobrenatural. Lamarck és el primer en enfrontar-se als conceptes establerts en dir que les característiques adquirides són heretables i en això es basa l’evolució. Charles Darwin defensa que els caràcters adquirits no s’hereten. La selecció natural és el procés pel qual, aquelles mutacions que fan que un individu s’adapti millor al medi, es seleccionen positivament. La bioquímica evidencia que quan més properes són dues espècies, més similituds es troben en la composició i estructura de les seves biomolècules. El neodarwinisme afirma que les mutacions i la selecció es complementen i cap d’aquests processos per separat no dona lloc a canvi evolutiu. S’ha demostrat que quan individus de la mateixa població es separen per qüestions geogràfiques, am el pas del temps van divergint fins que poden acabar sent espècies diferents. Els registre fòssil mostra espècies desaparegudes i la seva seriació mostra les relacions entre elles. 2(1) Per què creus que els primers éssers en poblar la terra eren heteròtrofs? 3(1) Per què creus que van aparèixer posteriorment els autòtrofs?
 2. 2. 4(6) Respon les següents qüestions a partir del fris genealògic següent.- a) Quin és l’avantpassat comú de tots els australopitecs? b) L’homo erectus és un avantpassat del sapiens? c) L’homo habilis de qui és avantpassat, del erectus o del neanderthalensis? d) Quant temps fa que va aparèixer l’homo habilis? e) Quant temps fa que va desaparèixer l’homo erectus? f) Quant temps va durar l’existència de l’Australopithecus afarensis a la terra?
 3. 3. 5(3) Detalla les característiques més importants del procés d’hominització 6 La taula mostra els resultats d’un experiment realitzat per conèixer l’efecte de la selecció artificial sobre el contingut de proteïnes d’una espècie de cereals. A partir de les dades fes les activitats següents. PERCENTATGE DE PROTEÏNES ALS GRANS Nª Generacions Var A Var B Inici 10,8 10,8 10 13,2 9,6 20 14 8,4 30 15,6 8 40 16,4 7,2 50 19,6 4,8 a) (1) Construeix una gràfica que mostri els resultats obtinguts en tots dos casos. b) (4) Contesta les preguntes següents:
 4. 4. • Quin increment en el percentatge de proteïnes experimenta la varietat A entre les generacions 15 i 45 ? • Quina diferència en el percentatge de proteïnes hi ha entre les varietats A i B després de 35 generacions? • Com evoluciona la relació entre els percentatges de proteïnes de les varietats A i B a partir de la generació 45? • Quina és la característica cabdal que diferencia la selecció artificial de la selecció natural? 8(4) Quina explicació donarien Lamarck i Darwin davant la següent successió de dibuixos?

×