Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
DEPARTAMENT D’EXPERIMENTALS
Biologia (Citologia) 4t ESO                            NOM:

1  ...
3  Ordena numèricament les fotografies de microscòpia òptica que
  tens a continuació, digues a quina fase del cicle ce...
5    Tenim la següent seqüència de bases nitrogenades d’una de les
    dues cadenes de l'ADN:

        TAAGA...
6  Quina és l'estructura de l'ADN? (4 punts)
7  Quins tipus d’ARN coneixes? (3 punts)
8  Què és un codó? On es ...
Control nucli
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Control nucli

382 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Control nucli

 1. 1. DEPARTAMENT D’EXPERIMENTALS Biologia (Citologia) 4t ESO NOM: 1 Escriu V (veritat) o F (fals) en els requadres inicials de cada afirmació. (Cada encert suma 1 punt i cada errada resta 0,25 punts) Les cromàtides són el producte de la duplicació de l’ADN La cromatina és l’associació d’ADN i proteïnes Els cromosomes són visibles durant la interfase El nombre de cromosomes és característic de cada espècie. El cariotip és el conjunt de cromosomes d’un individu ordenats per parelles. El centròmer uneix els dos braços dels cromosomes homòlegs. Totes les cèl·lules contenen els mateixos gens, però no tots són actius en totes les cèl·lules. En la fase G2 es produeixen nous orgànuls abans de la divisió cel·lular. En la fase S té lloc l’obtenció d’energia necessària per a dur a terme la divisió cel·lular. La citocinesi és la divisió del citoplasma. 2 Completa els punts suspensius. (5 punts) a) L’............... .......................... en la seva estructura enlloc de timina b) La síntesi de .................... es produeix partint d’un tros d’una cadena d’ADN c) La transcripció s’inicia quan l’enzim ................... s’uneix a la cadena d’ADN d) En l’ADN la base Citosina és complementària de la ............................ e) En la transcripció la base de l’ADN Timina és complementària de la base ................... en l’ARN missatger f) El ribosoma inicia la lectura i traducció de la cadena d’ARN missatger en trobar el codó d’iniciació ................... g) Un nucleòtid està format per un ............................, l’àcid ........................... i una ............. ...............................
 2. 2. 3 Ordena numèricament les fotografies de microscòpia òptica que tens a continuació, digues a quina fase del cicle cel·lular pertanyen i descriu què hi veus i quina funció hi fa el que hi veus (10 punts) 1 .... 2 .... 3 ..... 4 ..... 5 ..... 6 ..... 7 ..... 8 ..... 9 .... 10 ...... 11 ...... 4 Quines parts de la cèl·lula i quins orgànuls són necessaris per a la síntesi d’una proteïna? Fes-ho en forma d’esquema. (4 punt)
 3. 3. 5 Tenim la següent seqüència de bases nitrogenades d’una de les dues cadenes de l'ADN: TAAGATACATGCTTAGTATATAGTACTTTATCCA • Escriu la seva seqüència d’ADN complementària (2 punt) • Escriu l'ARNm que resulta de la transcripció de la cadena original. (2 punt) • Utilitzant el codi genètic, escriu quina seria la proteïna resultant. (4 punts) • Quina conseqüència tindria que la base que fa 20 sofrís una mutació i enlloc de ser una A fos una C? (2 punt)
 4. 4. 6 Quina és l'estructura de l'ADN? (4 punts) 7 Quins tipus d’ARN coneixes? (3 punts) 8 Què és un codó? On es troba? I un anticodó? On es troba? (4 punts)

×