Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Fem sabó

289 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Fem sabó

  1. 1. Els de sisé...Hola xics/xiques del consell ambiental! Algunes companyes de sisé hem estat fent sabó natural, mireu que bé ens ho vam passar:
  2. 2. EL SABÓ El sabó és un producte o substància que sutilitza per a la higiene personal i per a netejar o rentar determinats objectes. Actualment, a més, també és emprat per a decorar la cambra de bany. Es pot trobar en pastilla, com a pols o com crema.
  3. 3. EL SABÓ El sabó ja era conegut pels egipcis, després pels romans i hui en dia lestem utilitzant nosaltres. Però durant la Segona Guerra Mundial varen sortir dos tipus de sabó, primer per als soldats en el front de batalla i després per al consum corrent els denominats detergents.
  4. 4. Us agradaria a vosaltres?Us agradaria a vosaltres apendre a fer sabó?Aquesta és la seva recepta:MATERIAL NECESSARI:· Recipient: 1 safata o poal de plàstic.· Paper vegetal.· Cullera de fusta.· Un got de medidor.· Motles.· 1 pot de vidre per a calfar loli.INGREDIENTS: · Essències (opcional)· 85g sosa (NaOH) · Colorants (opcional)· o,5 l doli usat· 0,35 l daigua
  5. 5. SEGURETAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!· Guants.· Ulleres.· Samareta o bata vella.
  6. 6. PROCEDIMENT:1. Calfar loli un poc.2. Dissoldre la sosa en aigua.3. Deixar refredar la dissolució.4. Anem incorporant poc a poc loli mentre remenem fins aconseguir una massaconsistent.5. Afegir els ingredients opcionals.6. Incorporar la mescla als motles.7 Deixa assecar i desmotlar.
  7. 7. Oli usat. Què fer amb ell?ABOCAR? RECICLAREn totes les llars es generen Loli, arrepelgat en recipients de plàsticcada dia restes doli vegetal usat. Lhem de portar a lecoparc de laNormalment, aquests olis, una població.vegada que han perdut la seva A més de la fabricació de sabons es potutilitat culinària, saboquen pels utilitzar per a lobtenció de biodièsel,desaigües per a lelaboració de ciris, pintures...

×