SOCIOLOGIA

402 visualizaciones

Publicado el

.

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
402
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
169
Acciones
Compartido
0
Descargas
2
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

SOCIOLOGIA

 1. 1. SOCIOLOGIA CLAUDIO RAUL HINOJOSA SALAZAR
 2. 2. CONCEPTE DE SOCIOLOGIA:  Creença social encarregada d’estudiar els fets col·lectius que són produïts per la societat
 3. 3. En què consisteix? Analitzar, estudiar i descriure la societat. Mitjançant mètodes d’investigació. Buscar el “perquè” del què passa a la societat. Es basa en les interaccions entre les persones.
 4. 4. ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LA SOCIOLOGIA Diversitat de usos i costums entre les diferents societats intriga a pensadors. Ibn Jaldún va crear teories de la societat i va descriure les societats del Magreb.
 5. 5. IBN JALDÚN Fundador de la sociologia moderna. Pensador àrab de l’Edat Mitjana. Va formular tres conceptes socials: •Omran: significa civilitzar i poblar. •Siasa: societat administrada mitjançant la raó. •Asabiya: força social Obra més important El libro de la evidencia.
 6. 6. LA IL·LUSTRACIÓ VOLTAIRE MONTESQUIEU GIAMBATTISTA INTERESSATS EN:
 7. 7. Institucions socials Polítiques europees
 8. 8. LORD KAMES Iniciador de les causes dels canvis socials Sorgeix corrent conservador.
 9. 9. CORRENT CONSERVADOR LIDERAT PER: Joseph de Maistre Edmund Burke Interessats sobre les raons dels canvis i estabilitats de la societat. Criticaven la Il·lustració
 10. 10. QUÈ ÉS?  És el coneixement de la societat de la mateixa manera que la física.  Va aparèixer amb el positivisme el S.XIX. FÍSICA SOCIAL Sistema de filosofia basat en l'experiència i en el coneixement empíric dels fenòmens naturals
 11. 11. HENRI DE SAINT-SIMON Primer en defensar una teoria científica de fenòmens socials. Obra principal  el nou cristianisme. Defensava la societat liderada per homes savis. Socialista francès.
 12. 12. VON STEIN Va introduir la sociologia com a ciència. Va incorporar al seu estudi, els “moviments socials Va introduir la dialèctica hegeliana Va aconseguir donar-lo a la disciplina una visió dinàmica
 13. 13. ALEXIS DE TOCAVILLE Va estudiar la revolució francesa i els EEUU i, va fer una comparació entre les societats americanes i les europees.
 14. 14. EMILE DURKHEIM •Va renovar la sociologia. •Va voler estudiar els fets socials com si fossin objecte d’estudi. •Va diferenciar la sociologia de la filosofia i psicologia.
 15. 15. AUGUSTE COMTE Va desarrollar teories del positivisme
 16. 16. KARL MARX Va postular les bases d’una metodologia cintífica per a la sociologia. Comparava estadístiques i característiques quantitatives. Deixant enrrere els prejudicis morals, pots comprendre els fets socials.
 17. 17. Comunista Pare del socialisme La societat avança a través de la lluita de classes Va desarrolar una ciència positiva empírica de la societat capitalista com part de la movilització d’una d’una classe obrera. Va desenvolupar la teoria marxista Al marxisme li preocupen les relacions entre la societat i l’economia.
 18. 18. Segle XX: Sociòlegs destacats
 19. 19. ROBERT K. MERTON Sociòleg dels EEUU. Pare de la teoria de les funcions manifestes i latents. Obra més important El análisis estructural en la Sociología (1975)
 20. 20. PETER BLAU Sociòleg i teòric dels EEUU. Va realitzar teories amb moltes aplicacions dins dels fenòmens socials.
 21. 21. ERVING GOFFMAN Sociòleg i escriptor canadenc. Considerat com el pare de la microsociologia. Va tractar de profunditzar en una sociologia més interessada en els processos micro-socials de la interacció.
 22. 22. HERBER MARCUSE Sociòleg i filòsof jueu. Criticava el capitalisme
 23. 23. WRIGHT MILLS Sociòleg dels EEUU. Va enfocar les responsabilitats dels intel·lectuals de la societat posterior a la Segona Guerra Mundial, i va aportar rellevància i compromís a través d’observacions acadèmiques que no havien sigut tractades Llibre més important La imaginación sociológica
 24. 24. NIKLAS LUHMANN Sociòleg alemany Va aplicar la teoria dels sistemes aplicada sobre la societat, afirma poder descriure i explicar el seu funcionament amb un sistema de comunicació.
 25. 25. PIERRE BOURDIEU Sociòleg contemporani Va aconseguir reflexionar sobre la societat, va introduir conceptes i va investigar de manera sistemàtica el que sol semblar fonamental com a part de la nostra vida diària.
 26. 26. ESTUDIS I ANÀLISIS DEL COMPORTAMENT SOCIAL PERSONES DESTACADES George Ritzer Zygmunt Bauman Ulrich Beck Anthony Giadens
 27. 27. GEORGE RITZER S’interessa per la teoria sociològica i la sociologia del consum. Interessos teòrics la metateoria i la teoria social aplicada. Obra més coneguda la McDonalización de la sociedad.
 28. 28. ZYGMUNT BAUMAN  Sociòleg molt prestigiós.  Camp de recerca basat en el concepte de modernitat i postmodernitat.
 29. 29. ULRICH BECK Sociòleg alemany Estudia la modernització, els problemes ecològics, la individualització i la globalització.
 30. 30. ANTHONY GIDDENS  Sociòleg britànic.  Reconegut per la seva teoria de l’estructuració.  Va precisar els postulats de la Tercera Via, entre el capitalisme liberal i el socialisme.
 31. 31. LA PERSPECTIVA SOCIOLÒGICA: UTILITZA...
 32. 32. INTERACCIONISME SIMBÒLIC  Comprèn la societat a través de la comunicació.
 33. 33. CONSTRUCCIONISME RELACIONAL  Teoria psicologia i sociologica del coneixement.
 34. 34. TEORIES SOCIOLÒGIQUES:
 35. 35. TEORIA DEL CONFLICTE  Conflictes entre les diferents classes socials. Hi ha desigualtat, dominació i canvis.
 36. 36. FENOMENOLOGIA  Estudi quotidià de la vida.
 37. 37. TEORIA FUNCIONALISTA  Enfoca les avantatges del treball al camp.
 38. 38. TEORIA ESTRUCTURALISTA  Estudia les organitzacions, la seva estructura interna i la interacció amb altres organitzacions.
 39. 39. TEORIA DELS SISTEMES  Analitza els problemes sociològics.
 40. 40. OPCIÓ RACIONAL ADAM SMITH DEIA… Les decisions preses per interès propi, fan que es produeixin suficients béns i serveis per cobrir la demanda i, conseqüentment, fa que la riquesa augmenti.
 41. 41. JEREMY BENTHAM CREIA… En “la mà invisible” significava que mitjançant una acció governamental, es podia arribar al bé comú.
 42. 42. TEORIA DEL PODER O CONFLICTE  KARL MARX deia que la societat capitalista es manté unida per l’habilitat dels capitalista per dominar a la classe obrera, i el seu poder es basa en la seva avantatge social.
 43. 43. EL FUNCIONALISME  Émile Durkheim creia que la societat es manté unida gracies a les relacions entre totes les parts.
 44. 44. INTERACCIONISME  George Herbert Mead va implantar la teoria d’interacció social, comunicació entre individus i de la identitat creada per la societat.
 45. 45. TEORIA DE LA RACIONALITZACIÓ  Marx Weber deia que la interacció dels factors polítics i culturals en l’organització de la societat, depenia de la racionalitat de les persones.

×