Mónica Mendoza
Mónica Mendoza
Marta Sebastián
Marta Sebastián
ÍNDEX
1. PRESENTACIÓ

3. INTERPRETACIÓ / CONCLUSIONS

- Identificació

- Conclusions

- Escala

- Valoració

- Llegenda

-...
1.PRESENTACIÓ
• IDENTIFICACIÓ
Es tracta d’un mapa corocromàtic, ja que les àrees geogràfiques diferenciades
per colors no ...
• LLEGENDA
La llegenda ens mostra de manera
ordenada les diferents zones biogeogràfiques d’Espanya, distingint 3

grups de...
• QUÈ ÉS LA BIOGEOGRAFIA?
Disciplina

científica

que

s’ocupa

d’estudiar el repartiment dels éssers vius

a la Terra, el...
2. ANÀLISI
• DESCRIPCIÓ
La diversitat de regions biogeogràfiques que hi ha a Espanya dins de les quals es
poden distingir ...
LA REGIÓ EUROSIBERIANA: PENÍNSULA I ARXIPIÈLAG BALEAR
Temperatures suaus i precipitacions.
Coberta forestal: substituïda p...
LA REGIÓ MACARONÈSICA: ILLES CANÀRIES
Contrastos climàtics a causa de:
- Masses d’aires fresques i humides dels vents alis...
• CAUSES

- Configuració del territori peninsular (unitats de relleu).
- Situació de la península Ibèrica entre la mar Med...
3. INTERPRETACIÓ / CONCLUSIONS
• CONCLUSIONS
Espanya és un país amb una gran diversitat biogeogràfica.
L’impacte de les ac...
• VALORACIÓ PERSONAL
Aquesta diversitat biogeogràfica fa que el nostre país sigui molt ric en flora i
fauna.

Això dóna la...
2 regions biogeografiques mònica i marta
2 regions biogeografiques mònica i marta
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

2 regions biogeografiques mònica i marta

975 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
975
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
42
Acciones
Compartido
0
Descargas
13
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

2 regions biogeografiques mònica i marta

 1. 1. Mónica Mendoza Mónica Mendoza Marta Sebastián Marta Sebastián
 2. 2. ÍNDEX 1. PRESENTACIÓ 3. INTERPRETACIÓ / CONCLUSIONS - Identificació - Conclusions - Escala - Valoració - Llegenda - Perspectives de futur - Tipus de mapa - Font - La biogeografia 2. ANÀLISI - Descripció -Conseqüències - Causes
 3. 3. 1.PRESENTACIÓ • IDENTIFICACIÓ Es tracta d’un mapa corocromàtic, ja que les àrees geogràfiques diferenciades per colors no segueixen una jerarquia. Tracta de les regions biogeogràfiques d’Espanya. • ESCALA L’escala apareix escrita de manera gràfica, una línia recta dividida en segments, on cada segment mostra la relació entre la longitud de la representació i el de la realitat.
 4. 4. • LLEGENDA La llegenda ens mostra de manera ordenada les diferents zones biogeogràfiques d’Espanya, distingint 3 grups dels que hi sorgeixen altres subapartats. • TIPUS DE MAPA Es tracta d’un mapa temàtic corocromàtic qualitatiu ja que els colors del mapa assenyalen zones geogràfiques sense jerarquitzar. • FONT A. Gil i Geografía de España
 5. 5. • QUÈ ÉS LA BIOGEOGRAFIA? Disciplina científica que s’ocupa d’estudiar el repartiment dels éssers vius a la Terra, els procediments que la generen, els que l’alteren d’alguna forma i finalment els que poden posar-la en perill de desaparició total.
 6. 6. 2. ANÀLISI • DESCRIPCIÓ La diversitat de regions biogeogràfiques que hi ha a Espanya dins de les quals es poden distingir unitats territorials més petites (províncies i sectors biogeogràfics). LA REGIÓ MEDITERRÀNIA: PENÍNSULA I ARXIPIÈLAG BALEAR Boscos perennes: pins, alzines i sureres. Matollar mediterrani: resultat d’una degradació del bosc. - Màquia: vegetació arbustiva espessa. - Garriga: més esclarissada i amb arbustos i matolls. - Estepa: arbustos espinosos o vegetació herbàcia.
 7. 7. LA REGIÓ EUROSIBERIANA: PENÍNSULA I ARXIPIÈLAG BALEAR Temperatures suaus i precipitacions. Coberta forestal: substituïda per plantacions forestals i per pastures. Bosc caducifoli: arbres alts (roures i faigs). Al sotabosc, falgueres i molses. Landa: vegetació de matoll molt densa (bruc i ginesta). Prats naturals i pastures: molt extensos.
 8. 8. LA REGIÓ MACARONÈSICA: ILLES CANÀRIES Contrastos climàtics a causa de: - Masses d’aires fresques i humides dels vents alisis. - Masses càlides i seques de vents saharians. - Efectes de la diversitat d’altituds. Vegetació: gran riquesa, d’origen principalment mediterrani. Comunitats desèrtiques fins a boscos perennifolis de llorer i pinedes d’alta muntanya.
 9. 9. • CAUSES - Configuració del territori peninsular (unitats de relleu). - Situació de la península Ibèrica entre la mar Mediterrània i l’oceà atlàntic. - Efectes del clima. • CONSEQÜÈNCIES L’impacte de les activitats humanes Alteració del medi natural. Modificació de les formacions vegetals. Canvi en la fesomia dels paisatges de cada regió.
 10. 10. 3. INTERPRETACIÓ / CONCLUSIONS • CONCLUSIONS Espanya és un país amb una gran diversitat biogeogràfica. L’impacte de les activitats humanes (explotació dels recursos, incendis forestals...) sobre les regions biogeogràfiques està fent que aquesta harmonia es modifiquin negativament. No hi haurà tanta diversitat biogeogràfica Desaparició d’espècies animals i vegetals
 11. 11. • VALORACIÓ PERSONAL Aquesta diversitat biogeogràfica fa que el nostre país sigui molt ric en flora i fauna. Això dóna la sensació de no estar en un mateix país, ja que no és el mateix la zona macaronèsica de les Canàries i la zona eurosiberiana de les Balears. • PERSPECTIVES DE FUTUR Les perspectives de futur no són del tot negatives encara que influeixen els habituals problemes com: contaminació canvi climàtic desforestació

×