Regions Especialitzades en l’Exportació
d’un tipus concret de productes
Identificació del fenomen:
• Aquest mapa tracta sobre l’especialització que té cada regió
socioeconòmica d’exportar un tip...
Tipus de Mapa:
• És tracta d’un mapa de símbols proporcionals ja que fan servir figures
simples, com el cercle, el rectang...
Escala:
• És tracta d’una escala gràfica ja que cada segment mostra la relació entra
la longitud de la representació i la ...
Explicació del Mapa
Amèrica del Nord: La major part de les exportacions són productes
industrials. Aproximadament el 25% é...
Europa: una mica més del 75% de les exportacions provenen de la industria i
l’altra part es divideix entre els productes a...
Països de l’antiga URSS: El sector miner i energètic destaca per
sobre del sector industrial i sobretot de l'agrícola.
Àsi...
Conclusions
• Els països amb un sector industrial més desenvolupat són Amèrica del
Nord, Europa i Àsia-Pacífic mentre que ...
Perspectives de Futur
• S’ observa el domini econòmic dels països rics i desenvolupats tot i així
la major part de regions...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

3 exportacions mundials eric oriol

211 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

3 exportacions mundials eric oriol

 1. 1. Regions Especialitzades en l’Exportació d’un tipus concret de productes
 2. 2. Identificació del fenomen: • Aquest mapa tracta sobre l’especialització que té cada regió socioeconòmica d’exportar un tipus concret de producte.
 3. 3. Tipus de Mapa: • És tracta d’un mapa de símbols proporcionals ja que fan servir figures simples, com el cercle, el rectangle, o el quadrat, la mida de les quals varia en funció del valor que representen( en aquest cas la mida de cada sector circular és més gran o més petita depenent de la suma total del comerç de mercaderies de cada regió) • És tracta d’un mapa quantitatiu ja que el sector circular ens quantifica en la mesura del diàmetre de cada sector la quantitat de milers de milions de dòlars que té cada regió.
 4. 4. Escala: • És tracta d’una escala gràfica ja que cada segment mostra la relació entra la longitud de la representació i la de la realitat. Font: • Le Monde Diplomatique: Atlas Geopolítico,2010 • El mapa el podeu trobar a la pàgina 231 del llibre
 5. 5. Explicació del Mapa Amèrica del Nord: La major part de les exportacions són productes industrials. Aproximadament el 25% és reparteix equitativament en productes agrícoles i minerals i energètics Amèrica Llatina: Gairebé la meitat de les exportacions provenen dels productes minerals i energètics. La part restant i minoritària són productes agrícoles i industrials
 6. 6. Europa: una mica més del 75% de les exportacions provenen de la industria i l’altra part es divideix entre els productes agrícola i minerals o energètics. Àfrica: Aproximadament un 80 % de les exportacions provenen del sector miner i recursos energètics. La indústria ocupa una part molt petita ja que es un continent molt poc desenvolupat. I el 10% restant són productes agrícoles. Països del Golf i l’Orient mitjà: El sector miner i energètic té molta importància ja que tenen molts recursos petrolífics.
 7. 7. Països de l’antiga URSS: El sector miner i energètic destaca per sobre del sector industrial i sobretot de l'agrícola. Àsia-Pacific: Hi ha molta indústria i d’aquí que quasi el 80 % de les exportacions siguin d’aquest sector. En canvi els altres sectors no agafen tanta importància.
 8. 8. Conclusions • Els països amb un sector industrial més desenvolupat són Amèrica del Nord, Europa i Àsia-Pacífic mentre que els països amb un sector energètic i miner més elevat són: Amèrica llatina, Àfrica, Països del Golf i l’Orient Mitjà i els països de l’antiga URSS( cal dir que aquests tot i tenir destacar en aquest sector són països encara en via de desenvolupament.)
 9. 9. Perspectives de Futur • S’ observa el domini econòmic dels països rics i desenvolupats tot i així la major part de regions del món estableixen i mantenen intercanvis que fan que tots aquests espais formin el nostre sistema global. Les conseqüències directes d’això és que no totes aquestes regions obtenen els mateixos beneficis ni en proporció ni en quantitat.

×