Perill a la
rereguarda
Claudi Magrinyà
Adam Muñoz
Sergio Oliveira
Segons la forma
Segons el contingut
Segons l’origen
És un text informatiu.
És una font primària.
És un text polític i soci...
- Joan Peiró va ser un anarquista
espanyol nascut el 18 de febrer de
1887 al municipi de Sants.
- Durant els anys vint va ...
- L’any 1922 va ser elegit secretari
general de la CNT.
- Durant la seva gestió es va celebrar
la Conferència de Saragossa...
Es va establir a Mataró el 1922. El 1925 va dirigir la constitució
de la Cooperativa Cristalleries de Mataró.
- Va ser empresonat per culpa de la
dictadura els anys 1925, 1927 i 1928.
- Aquest darrer any va tornar a ser
escollir Sec...
- L’any 1930 va signar el manifest de
“Inteligencia Republicana” i l’any
1931 el “Manifiesto Treintista”.
- Va retirar la ...
- L’any 1939 va anar a França per
reunir-se amb la seva família.
- Després de la invasió nazi va
intentar fugir, però va s...
- Recolzava les causes revolucionàries (llibertat i justícia).
- Exposa i critica el feixisme i la seva ideologia (domini ...
- Període de la 2a República Espanyola
(1931).
- 18 de juliol de 1936: Inici del cop
d’estat a Espanya que consisteix en
r...
- A Barcelona: La Guàrdia d’Assalt, Guàrdia Civil i els anarquistes
derroten als militars rebels.
- A Madrid: La mala orga...
- Ascensió al poder per part dels comunistes. A mida que
evoluciona el comunisme, evoluciona la rereguarda republicana.
- ...
- Finalment el comunisme i la rereguarda son reduïts a causa
d’un atac contra Negrín i els comunistes el 26 de febrer de 1...
A joan peiró claudi, adam i oliveira
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

A joan peiró claudi, adam i oliveira

258 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

A joan peiró claudi, adam i oliveira

 1. 1. Perill a la rereguarda Claudi Magrinyà Adam Muñoz Sergio Oliveira
 2. 2. Segons la forma Segons el contingut Segons l’origen És un text informatiu. És una font primària. És un text polític i social, però especialment social.
 3. 3. - Joan Peiró va ser un anarquista espanyol nascut el 18 de febrer de 1887 al municipi de Sants. - Durant els anys vint va patir la repressió originada per l'estat i la patronal contra el moviment obrer. - L'any 1920 va ser detingut i empresonat a Sòria i a Vitòria. Joan Peiró i Belis
 4. 4. - L’any 1922 va ser elegit secretari general de la CNT. - Durant la seva gestió es va celebrar la Conferència de Saragossa. - Amb la dictadura de Primo de Rivera, la CNT va quedar il·legalitzada, les seves seus van ser censurades i les seves publicacions van ser suspeses.
 5. 5. Es va establir a Mataró el 1922. El 1925 va dirigir la constitució de la Cooperativa Cristalleries de Mataró.
 6. 6. - Va ser empresonat per culpa de la dictadura els anys 1925, 1927 i 1928. - Aquest darrer any va tornar a ser escollir Secretari General de la CNT. - Va criticar a la UGT per la seva defensa de jurats mixtes durant aquella dictadura.
 7. 7. - L’any 1930 va signar el manifest de “Inteligencia Republicana” i l’any 1931 el “Manifiesto Treintista”. - Va retirar la seva signatura del primer manifest per crítiques internes. - L’any 1938 va entrar en el govern, ara presidit per Negrín.
 8. 8. - L’any 1939 va anar a França per reunir-se amb la seva família. - Després de la invasió nazi va intentar fugir, però va ser detingut. - Se’l va traslladar a Madrid per interrogar-lo i més tard a València. - El 21 de juliol de 1942 es va pronunciar la sentència de mort. Tres dies més tard seria afusellat.
 9. 9. - Recolzava les causes revolucionàries (llibertat i justícia). - Exposa i critica el feixisme i la seva ideologia (domini absolut, repressió, submissió...) - Els moviments revolucionaris no tenien èxit perquè eren moguts pel mateix odi i la mateixa sang freda que els feixistes. “moderns vampirs, els irresponsables que vessen la sang per vessar-la, com si el seu únic fi fos la deshonra de la revolució i dels revolucionaris”
 10. 10. - Període de la 2a República Espanyola (1931). - 18 de juliol de 1936: Inici del cop d’estat a Espanya que consisteix en rebel·lions militars en contra del govern de la segona República. - Èxit de les revoltes militars en moltes zones i ciutats d’Espanya i fracàs en altres, les dues més importants: Barcelona i Madrid.
 11. 11. - A Barcelona: La Guàrdia d’Assalt, Guàrdia Civil i els anarquistes derroten als militars rebels. - A Madrid: La mala organització dels militars permet a les forces militars populars i les forces afiliades a la República reduir-los.
 12. 12. - Ascensió al poder per part dels comunistes. A mida que evoluciona el comunisme, evoluciona la rereguarda republicana. - Juan Negrín va pertànyer a la rereguarda republicana i començà el seu període de govern el 1937. - Es crea un nou govern de concen- tracions degut a diverses tensions polítiques.
 13. 13. - Finalment el comunisme i la rereguarda son reduïts a causa d’un atac contra Negrín i els comunistes el 26 de febrer de 1938. - Entre juliol de 1936 i febrer de 1939, els assassinats totals produïts foren uns 8352, dels quals 2000 foren eclesiàstics. - Entre juliol i setembre, el nombre total de persones assassinades fou de 4682.

×