Catalunya i Espanya dinsCatalunya i Espanya dins
el món i la U.Eel món i la U.E
Tema 3
Els intercanvis econòmics i el grauEls intercanvis econòmics i el grau
de desenvolupament.de desenvolupament.
La UE, l’Es...
Catalunya és una regió destacada de la
UE
◦ PIB elevat, 30% superior a la mitjana europea
◦ El creixement econòmic és sup...
Catalunya també està per sota de la
mitjana europea en alguns aspectes
◦ La despesa en educació és baixa.
 Informe PISA ...
Catalunya i l’Estat Espanyol tenen
situacions endèmiques:
◦ Atur
◦ Inflació
◦ IPC (mensual – anual – interanual)
◦ IPCH
◦...
Comerç exterior a l’Estat espanyol
◦ Principal client la UE
◦ Comerç exterior deficitari
 Font 20
◦ Dins les 15 potèncie...
Comerç exterior a l’Estat espanyol
◦ Principal client la UE
◦ Comerç exterior deficitari
 Font 20
◦ Dins les 15 potèncie...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Geo tema 3

278 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Geo tema 3

  1. 1. Catalunya i Espanya dinsCatalunya i Espanya dins el món i la U.Eel món i la U.E Tema 3
  2. 2. Els intercanvis econòmics i el grauEls intercanvis econòmics i el grau de desenvolupament.de desenvolupament. La UE, l’Estat Espanyol i Catalunya formen part de la denominada societat postindustrial (procés de terciarització)
  3. 3. Catalunya és una regió destacada de la UE ◦ PIB elevat, 30% superior a la mitjana europea ◦ El creixement econòmic és superior que d’ altres zones de la U.E ◦ Importància creixent de les exportacions ◦ Importància de les inversions Els intercanvis econòmics i el grauEls intercanvis econòmics i el grau de desenvolupament.de desenvolupament.
  4. 4. Catalunya també està per sota de la mitjana europea en alguns aspectes ◦ La despesa en educació és baixa.  Informe PISA (Programa per a l'Avaluació d'Estudiant Internacional) que coordina la OCDE  World University Rankings 2010  UB 148  UAB 173 ◦ La despesa en R+D és baixa. Els intercanvis econòmics i el grauEls intercanvis econòmics i el grau de desenvolupament.de desenvolupament.
  5. 5. Catalunya i l’Estat Espanyol tenen situacions endèmiques: ◦ Atur ◦ Inflació ◦ IPC (mensual – anual – interanual) ◦ IPCH ◦ Economia desequilibrada, més consumidors que productors Fonts 14, 15 i 17 Els intercanvis econòmics i el grauEls intercanvis econòmics i el grau de desenvolupament.de desenvolupament.
  6. 6. Comerç exterior a l’Estat espanyol ◦ Principal client la UE ◦ Comerç exterior deficitari  Font 20 ◦ Dins les 15 potències econòmiques  Font 21 Els intercanvis econòmics i el grauEls intercanvis econòmics i el grau de desenvolupament.de desenvolupament.
  7. 7. Comerç exterior a l’Estat espanyol ◦ Principal client la UE ◦ Comerç exterior deficitari  Font 20 ◦ Dins les 15 potències econòmiques  Font 21 Els intercanvis econòmics i el grauEls intercanvis econòmics i el grau de desenvolupament.de desenvolupament.

×