Projecte 1.Què és linformàtica ?   Nom: Andrés Mancebo      Curs: 4rt C
1.Què és linformàtica ?La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a latecnologia que estudia el tractament automàtic ...
Àrees de coneixement de la    InformàticaArquitectura  Algorítmica  Llenguatges dedordinadors         progra...
Àrees de coneixement de la    InformàticaSistemes operatius  Xarxes
Història de la informàtica   Primera Generació En 1946 John Von Neumannproposa una versió modificada  de lENIAC; Von ...
Història de la informàtica   Segona GeneracióA la segona meitat dels anys 50,    els transistors BJT substitueixen ...
Història de la informàtica    Tercera Generació Tot i que els circuits integrats van ser inventats en el 1958, no va s...
Història de la informàtica   Quarta GeneracióLa base de la quarta generació fou la invenció per part de    Marcian ...
Història de la informàtica  Cinquena Generació   Lany 1982, el MinisteridIndústria Japonès va intentar  revolucionar...
Hardware i software  Unitat Aritmètico-Lògica (UAL o Arithmetic Logical Unit) Realitza una operació segons  lopcode (o...
Hardware i softwareUnitat de Control     RegistresUnitat incluida a la    Són PetitesCPU encarregada      Uni...
4.Hardware i software     Memòria CAU  Com que laccés a memòria   principal és molt lent en comparació amb les ve...
Hardware i softwareProcessadorsProcessador DX4.  Processador amb dissipador de calor
Hardware i softwareProcessadors Processador Pentium I (P-I)  Detall del AMD K-7.  Processador Pentium IV
Hardware i software           Els PerifèricsEls perifèrics són tots aquells dispositius que, tot i formarpart d...
Hardware i software           Perifèrics dentrada                      Tipus     Tipu...
Hardware i software   Perifèrics de sortida    Traçador (plotter)      Impressora     Terminal braille   ...
Hardware i software              SoftwareSoftware de Programari  Programari de  Programari daplicació   d...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Presentació powerpoint pdf

503 visualizaciones

Publicado el

treball d'informatica

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Presentació powerpoint pdf

 1. 1. Projecte 1.Què és linformàtica ? Nom: Andrés Mancebo Curs: 4rt C
 2. 2. 1.Què és linformàtica ?La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a latecnologia que estudia el tractament automàtic de lainformació utilitzant dispositius electrònics i sistemescomputacionals.
 3. 3. Àrees de coneixement de la InformàticaArquitectura Algorítmica Llenguatges dedordinadors programació
 4. 4. Àrees de coneixement de la InformàticaSistemes operatius Xarxes
 5. 5. Història de la informàtica Primera Generació En 1946 John Von Neumannproposa una versió modificada de lENIAC; Von Neumann sincorpora a lequip de John Mauchly i J. Presper Eckert, i junts construeixen lEDVAC,lany 1952.Quan calia resoldre un problema diferent, era necessari canviar totes les connexions, procés que portava moltes hores.
 6. 6. Història de la informàtica Segona GeneracióA la segona meitat dels anys 50, els transistors BJT substitueixen les vàlvules debuit. Això dóna lloc a la "segonageneració" de computadors.En un principi es creia es produirien i susarien moltspocs computadors. Això era en part per la seva mida, el cost, i els coneixements necessaris per operar-lo o interpretar-ne els resultats.
 7. 7. Història de la informàtica Tercera Generació Tot i que els circuits integrats van ser inventats en el 1958, no va ser fins al 1964 que es van construir ordinadors amb aquests components. Van ser els primers ordinadors en disposar de sistema operatiu que controlava lexecuciódels diferents programes a executar. Jack Kilby de Texas fabrica el primer circuit integrat.
 8. 8. Història de la informàtica Quarta GeneracióLa base de la quarta generació fou la invenció per part de Marcian Hoff delmicroprocessador.Alguns xips caracerístics eren el 8008, 8080 dintel, el Z80 de Zilog o el 6800 de Motorola. Aquests xips es dissenyen ambobjectius genèrics i gràcies al programari poden executar funcions molt diverses.
 9. 9. Història de la informàtica Cinquena Generació Lany 1982, el MinisteridIndústria Japonès va intentar revolucionar el món dels ordinadors llençant un projecte per a desenvolupar ordinadors de cinquena generació en un termini de 10 anys. Havien de serordinadors capaços dutilitzar intel·ligència (sistemesexperts) per tal de resoldre els problemes.
 10. 10. Hardware i software Unitat Aritmètico-Lògica (UAL o Arithmetic Logical Unit) Realitza una operació segons lopcode (operation code) indicat per la Unitat de Control. Aquesta operació pot ser aritmètica (Suma, Resta, Divisió, Multiplicació), Lògica (AND, OR, XOR..), o un desplaçament dels bits de la variable (shift).
 11. 11. Hardware i softwareUnitat de Control RegistresUnitat incluida a la Són PetitesCPU encarregada Unitats que de llegir les emmagatzemen instruccions dades del màquina processador. guardades en lamemoria principal.
 12. 12. 4.Hardware i software Memòria CAU Com que laccés a memòria principal és molt lent en comparació amb les velocitats delprocessador, en processadors amb certes prestacions sacostuma a usar una memòria a mig camí que manté una còpia de les dades de memòria, anomenada memòria cau, per suavitzar aquesta diferència de velocitats.
 13. 13. Hardware i softwareProcessadorsProcessador DX4. Processador amb dissipador de calor
 14. 14. Hardware i softwareProcessadors Processador Pentium I (P-I) Detall del AMD K-7. Processador Pentium IV
 15. 15. Hardware i software Els PerifèricsEls perifèrics són tots aquells dispositius que, tot i formarpart de lordinador, es troben fora del contenidor principal (anomenat "caixa" o "torre").
 16. 16. Hardware i software Perifèrics dentrada Tipus Tipus Micròfon Teclat Escàner Dispositiu assenyalador Terminal dordinador Ratolí Reconeixement de la parla Ratolí de bola (Trackball) Càmera webPalanca de control (Joystick) Tauleta digitalitzadora Pantalla tàctil Lector de codi de barres Comandament (Gamepad)
 17. 17. Hardware i software Perifèrics de sortida Traçador (plotter) Impressora Terminal braille Sintetitzador de veu Targeta de so Altaveus Càmera digital Targeta gràfica monitor
 18. 18. Hardware i software SoftwareSoftware de Programari Programari de Programari daplicació de sistema programació

×