Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Catlab - Xarxa catalana de Living Labs

6.376 visualizaciones

Publicado el

Els Living Labs són entitats Públic-Privat (PPP- Public Private Partnership) on empreses, organismes públics, centres de recerca i ciutadans s’involucren, mitjançant l’impuls de la Societat de la Informació, en el procés d’innovació co-creant i validant tecnologies, plataformes, productes, serveis, i models de negoci en entorns i contexts reals i quotidians.

Publicado en: Economía y finanzas
 • Sé el primero en comentar

Catlab - Xarxa catalana de Living Labs

 1. 1. CatLab Projecte per a la creació de la Xarxa Catalana de Living Labs Octubre 2007 www.gencat.cat/societatdelainformacio
 2. 2. Sumari 1 Introducció 2 Passat i present 3 Proposta d’actuació
 3. 3. CatLab – Xarxa Catalana de Living Labs <ul><li>Foment de la recerca i la innovació en les TIC a Catalunya. </li></ul><ul><li>Potenciar la indústria del sector TIC a Catalunya. </li></ul><ul><li>Atracció d’inversió estrangera i projecció internacional. </li></ul><ul><li>Desenvolupament de projectes de col·laboració agencies governamentals, universitats, institucions publiques i ciutadans. </li></ul><ul><li>Desenvolupament de serveis i aplicacions de tal forma que posin al servei de la ciutadania i del benestar social . </li></ul>La Generalitat de Catalunya mitjançant l’STSI dóna suport a les iniciatives de Living Labs de Catalunya i pretén donar un impuls a les mateixes mitjançant la creació d’una Xarxa Catalana de Living Labs (CatLab). Objectius de l’STSI en el desenvolupament del projecte CatLab:
 4. 4. CatLab – Xarxa Catalana de Living Labs CatLab Xarxa Catalana de Living Labs Amb la creació de la Xarxa Catalana de Living Labs (CatLab) es vol coordinar les diferents iniciatives actuals al voltant del concepte de Living Labs a Catalunya amb l’objectiu de ser visualitzats com una unitat en la xarxa internacional europea i convertir-se en un dels seus referents. Iniciatives de Living Labs a Catalunya
 5. 5. Sumari 1 Introducció 2 Passat i present 3 Proposta d’actuació
 6. 6. Què és un Living Labs ? Els Living Labs són entitats Públic-Privat (PPP- Public Private Partnership) on empreses, organismes públics, centres de recerca i ciutadans s’involucren, mitjançant l’impuls de la Societat de la Informació, en el procés d’innovació co-creant i validant tecnologies, plataformes, productes, serveis, i models de negoci en entorns i contexts reals i quotidians. Els Living Labs suposen una aposta per moure l’experimentació també fora dels laboratoris cap a entorns reals i amb la participació dels ciutadans, model propi de les tecnologies de la informació i comunicació i el seu impacte transversal. El concepte de Living Labs ens parla d’innovació oberta, incrustada en el seu entorn social i en el teixit de professionals i SMEs que el conformen en contrast amb la innovació feta en i des dels laboratoris d’I+D de grans empreses i universitats. Els Living Labs busquen d’aquesta manera accelerar el desenvolupament de la Societat de la Informació i el procés d’innovació amb la contribució de tots els agents que hi participen, obtenint resultats que siguin adoptats pels ciutadans tot participant en al seva creació. Els Living Labs són doncs amatents no només a validar el resultat ja esperat, sinó a trobar aquells usos i aquells usuaris no esperats i a configurar-ne un teixit de complicitats socials que en permeti no solsament el desenvolupament dels productes i serveis concrets que s’hi validen, sinó també el creixement de la capacitat d’innovació del conjunt de la societat.
 7. 7. Llançament Xarxa Europea de Livig Labs Llançament a Helsinki, 20 de Novembre 2006 2 1 3,9 4 5 6 7,8 10 11 12 13 15 14 16 18 17 19
 8. 8. Projectes de Living Labs a Catalunya
 9. 9. Sumari 1 Introducció 2 Passat i present 3 Proposta d’actuació
 10. 10. CatLab – C reació de la Xarxa Catalana de Living Labs L’objectiu principal d’aquest projecte, liderat per la Fundació i2Cat, és estudiar, dissenyar i testejar aquests mètodes i estructures d’innovació del tipus Living Labs a Catalunya, a partir de diversos projectes de recerca i innovació que en el terreny de la societat de la informació s’estan desenvolupant a Catalunya. Un cop identificada la Galàxia potencial de centres susceptibles de formar part d’aquesta xarxa, el projecte CatLab pretén anar introduint les metodologies i els models d’innovació dels Living Labs per tal de veure com es poden aprofitar millor les sinergies dins d’aquestes estructures i donar pistes de com organitzar una xarxa d’innovació complexa per a la societat de la informació catalana.
 11. 11. CatLab – C reació de la Xarxa Catalana de Living Labs <ul><li>Models i metodologies </li></ul><ul><li>Desplegament de la Xarxa </li></ul><ul><li>Validació de les metodologies en projectes concrets </li></ul><ul><li>Participació en organitzacions nacionals i internacionals </li></ul>Metodologia Representativitat internacional CatLab és un projecte per crear la Xarxa Catalana de Living Labs dintre de les metodologies i enfocaments oberts de la ENoLL (European Network of Living Labs)
 12. 12. Pre-lab conceptualization Brainstorming, scenarios, paper protos Laboratory -Usability Eye-tracking, attention, … Living Labs Quasi-Experimentation in real environments. Market Validation Marketing studies Tipologia de Projectes
 13. 13. Model metodològic
 14. 14. Model de coordinació Desenvolupa-ment dels projectes Coordinació Suport institucional CatLab

×