Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Jo també puc innovar (presentació UNED Tudela)

345 visualizaciones

Publicado el

En els anys 60 del segle passat, les empreses es mantenien en la llista de l’índex 500 de Standard & Poors durant 60 anys; avui ho fan durant només 10. Alguna cosa està canviant. L’única cosa que no canvia és el propi canvi, i per aquesta raó la innovació s’ha convertit en una funció estratègica per l’èxit de les empreses. Si abans les empreses que innovaven eren les que disposaven de pressupost suficient com per mantenir a un grup de científics en el seu departament d’I+D, ara la innovació és cosa de tots, des de la direcció fins al nou empleat a qualsevol àrea de l’empresa.

La innovació és una activitat poc compresa, generalment (i erròniament) vista com cara, difícilment assolible, i elitista.

Durant la sessió que vam mantenir ahir a la sala d’actes de la UNED a Tudela, vam parlar de què significa innovar, quin rol juga la innovació oberta i quins beneficis aporta a les empreses d’avui, així com també vam conversar sobre els passos que pot dur a terme qualsevol organització per convertir-se en una empresa innovadora en poc temps, utilitzant exemples reals i propers.

Perquè tota empresa pot dir-se a sí mateixa, “jo també puc innovar“. Aquí us deixem la presentació que vam utilitzar durant la sessió, esperem que us agradi!

Publicado en: Empresariales
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Jo també puc innovar (presentació UNED Tudela)

 1. 1. Com portar la innovació a la pràctica en el s.XXI (O també anomenat...)“Jo també puc innovar.”
 2. 2. 2@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Jo també puc innovar. 1.Què significa innovar? 2.Per què innovar? 3.5 passos cap a la innovació sostinguda. 4.Empresa oberta, nou model de gestió. 5.Implicacions pel líder innovador Agenda “Jo també puc innovar.”
 3. 3. 3@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Qui sóc? “Jo també puc innovar.” www.societatdelainnovacio.cat
 4. 4. 4@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Què és Induct? Induct Software © Tecnologia per a la gestió de la innovació. Induct Academy © Metodologia per a la gestió de la innovació. Incrementa de forma radical les teves capacitats d’innovació (ja existents). “Jo també puc innovar.”
 5. 5. 5@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Creem i dinamitzem comunitats d’innovació oberta, que poden connectar la teva organització amb... La teva comunitat d’innovació Empleats Ciutadans Comunitat científica i universitària Clients i usuaris Emprenedors Altres agents externs Què fem? “Jo també puc innovar.”
 6. 6. 6@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Connectar Comunitats d’Innovació Visió “Jo també puc innovar.”
 7. 7. 7@Ignasiclos / @Soc_Innovacion COMUNITAT COMUNITATS CONNECTADES “Jo també puc innovar.”
 8. 8. 8@Ignasiclos / @Soc_Innovacion SOCIETAT DE LA INNOVACIÓ Innovació col·laborativa Compartir les millors pràctiques i solucions! “Jo també puc innovar.”
 9. 9. "La innovació no només pot ser desenvolupada per uns pocs investigadors dins d’una organització. Ha de formar part de la cultura de la companyia. " Dr. Henry Chesbrough
 10. 10. 10@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Dr. Henry Chesbrough Director Executiu del programa d’Innovació Oberta a Haas School of Business a UC Berkley. Dra. Sabine Brunswicker Prof. d’Innovació, Dir. d’Investigació Oberta d’Innovació Digital, Purdue University, Cap d’Innovació Oberta a Fraunhofer Institute, Alemanya. Consell Assessor “Jo també puc innovar.”
 11. 11. 11@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Noruega – Oslo (HQ) | Índia – Bangalore | Espanya – Barcelona | USA – Boston | UK – Londres | Xina – Pequin | Brasil – São Paulo On som? Des de 2007, +300 comunitats d’innovació oberta a tot el món. “Jo també puc innovar.”
 12. 12. 12@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Confien en nosaltres “Jo també puc innovar.”
 13. 13. 13@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 25% d’increment del time-to-market de nous productes. Increment del 60% en el nombre d’idees capturades en la fase d’ideació. Increment de 25 punts percentuals del ROI d’innovació de nous productes. Resultats quantitatius “Jo també puc innovar.”
 14. 14. 14@Ignasiclos / @Soc_Innovacion “Induct ens ha permès sistematitzar la innovació d’una forma que abans era impossible.” “Gràcies a Induct, els professionals han entès la importància de la seva participació i implicació en els resultats de l’empresa.” “Amb Induct, estem desenvolupant la cultura de la innovació i la col·laboració interna.” Resultats qualitatius “Jo també puc innovar.”
 15. 15. 15@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Què significa innovar? “Jo també puc innovar.”
 16. 16. 16@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Arnold Hogg, el dia del seu casament l’any 1925 (Font: ABC) “Jo també puc innovar.”
 17. 17. 17@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Wayne Fromm, l’any 2002 amb el seu invent patentat “Quick Pod” (Font: ABC) “Jo també puc innovar.”
 18. 18. 18@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Pàgina web de Wayne Fromm (avui) “Jo també puc innovar.”
 19. 19. 19@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Invent o Innovació? “Jo també puc innovar.”
 20. 20. 20@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Una innovació és un nou valor que: 1. Ofereix una solució pràctica a un problema / oportunitat d’algú. 2. Provoca un canvi en els processos, el client, l’organització, o sectors afectats. 3. Té un model de negoci sostingut. Nota: molt pocs invents acaben sent innovacions d’èxit. Mentre la majoria d’innovacions sorgeixen de canvis i evolucions d’una cosa ja existent. “Jo també puc innovar.”
 21. 21. 21@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Un canvi positiu, significatiu i sostenible. La innovación és… Scott Berkun (especialista en innovació i creativitat) “Jo també puc innovar.”
 22. 22. 22@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 10 types of innovation (www.doblin.com) …que pot tenir múltiples resultats... “Jo també puc innovar.”
 23. 23. 23@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Dr. Henry Chesbrough, President del Consell Assessor d’Induct. …i que necessita ser oberta. “Jo també puc innovar.” La innovació oberta és l’ús del coneixement extern i intern per accelerar el procés d’innovació i creixement del negoci.
 24. 24. 24@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Beneficis de la innovació oberta “Jo també puc innovar.” Major eficiència i eficàcia dels processos d’innovació. Segons un estudi de ForresterConsulting, les empreses que han llançat reptes d’innovació en plataformes d’innovació oberta han obtingut un retorn sobre la inversió del 74%, aconseguint el payback en menys de tres mesos. Reducció del temps de resolució de reptes i comercialització dels nous productes generats. El Grupo Roche, després de llançar un repte (que portaven intentant solucionar internament durant els últims 15 anys) en una coneguda plataforma d’innovació oberta, va obtenir 115 propostes, una d’elles solucionant el repte, en menys de 2 mesos! Generació d’economies d’escala. El grup públic Francès SCNF afirma haver estalviat 82 milions d’euros l’any 2009, després de rebre més de 25.000 propostes i idees de millora, dels seus professionals interns. Major accés a noves idees, mercats, tecnologies, i a competències noves i/o complementàries a les ja existents. L’Hospital de Sant Joan de Déu ha doblat el número d’idees capturades per cada un dels seus reptes d’innovació.
 25. 25. 25@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Exemples d’innovació oberta “Jo també puc innovar.” Comunitats d’innovació oberta per a professionals interns
 26. 26. 26@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Exemples d’innovació oberta “Jo també puc innovar.” Portals d’idees implicant als clients
 27. 27. 27@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Exemples d’innovació oberta “Jo també puc innovar.” Competicions d’idees implicant a estudiants
 28. 28. 28@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Exemples d’innovació oberta “Jo també puc innovar.” Co-creació amb clients
 29. 29. 29@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Exemples d’innovació oberta “Jo també puc innovar.” Marketplace d’innovació
 30. 30. 30@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Exemples d’innovació oberta “Jo també puc innovar.” Comunitats de pràctiques sectorials
 31. 31. 31@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Per què innovar? “Jo també puc innovar.”
 32. 32. 32@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Estudi PWC: les empreses innovadores creixen 3 vegades més que les no innovadores. Innovar és un multiplicador de creixement “Jo també puc innovar.”
 33. 33. 33@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Estudi People Matters: el 41% dels joves amb estudis secundaris prefereixen treballar per empreses innovadores Innovar atrau el talent “Jo també puc innovar.”
 34. 34. 34@Ignasiclos / @Soc_Innovacion El canvi es inevitable “Jo també puc innovar.”
 35. 35. 35@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Mite: innovar és pels més petits • Xerox fou l’empresa que va inventar el “mouse” i la interfície gràfica dels ordinadors personals. • Els seus directius no van creure en el projecte i d’altres petites empreses (Apple, IBM, Microsoft) van generar un nou mercat. • L’empresa no va escoltar als seus investigadors. • Kodak fou l’empresa que va desenvolupar primer les càmeres digitals. • Era un producte que millorava l’existent, però que tindria més competidors, menor marge i a més “canibalitzava” el negoci core: projecte descartat, del qual Fuji se’n va aprofitar. • L’empresa no va escoltar als seus investigadors. • El 1995, líder de mercat amb 9000 botigues i $300M en facturació. • Les noves tecnologies van provocar que el client demanés més gamma, major comoditat i millor atenció al client. • No van escoltar als seus clients ni van canviar el model de negoci: Netflix els va portar a la fallida. “Jo també puc innovar.”
 36. 36. 36@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Mite: innovar és pels més grans “Jo també puc innovar.”
 37. 37. 37@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 5 passos per a la innovació oberta. “Jo també puc innovar.”
 38. 38. 38@Ignasiclos / @Soc_Innovacion “Yo también puedo ser innovador” “Jo també puc innovar.” 1. Dissenya i enfoca.
 39. 39. 39@Ignasiclos / @Soc_Innovacion “Yo también puedo ser innovador” 2. Implica i capacita. “Jo també puc innovar.”
 40. 40. 40@Ignasiclos / @Soc_Innovacion “Yo también puedo ser innovador” “Jo també puc innovar.” 3. Obre i explora.
 41. 41. 41@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 4. Prioritza i gestiona les idees. “Jo també puc innovar.”
 42. 42. 42@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 5. Experimenta i implementa projectes. “Jo també puc innovar.”
 43. 43. 43@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 6. (Extra) Reconeix i celebra. “Jo també puc innovar.”
 44. 44. 44@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Empresa oberta, nou model de gestió. “Jo també puc innovar.”
 45. 45. 45@Ignasiclos / @Soc_Innovacion L’empresa obertaOrganització queesdilueix ambelseu entorn Talent intern Administració Competidors Partners Societat Clients Empresa abierta “Jo també puc innovar.”
 46. 46. 46@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 1. Model de negoci vs visió de negoci “Jo també puc innovar.”
 47. 47. 47@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 2. Col·laboració amb la comunitat + “Jo també puc innovar.”
 48. 48. 48@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 3. Enfoc a client - usuari El Periódico de Catalunya: “L’Hospital de Sant Joan de Déu converteix les sales de ressonàncies en una aventura espacial” “Jo també puc innovar.”
 49. 49. 49@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 4. Estructures flexibles “Jo també puc innovar.” Spotify – Estructura de treball interna (equip d'enginyeria)
 50. 50. 50@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 5. Transparència i comunicació “Jo també puc innovar.” Oficines Ajuntament de Sant Cugat
 51. 51. 51@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 6. Espais de col·laboració “Jo també puc innovar.” Comunitat d’innovació oberta a l’Hospital de Sant Pau
 52. 52. 52@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 7. Acceptació i recompensa de l’error “Jo també puc innovar.”
 53. 53. 53@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 8. Satisfacció del talent intern “Jo també puc innovar.” Spotify – Satisfacció del talent intern
 54. 54. 54@Ignasiclos / @Soc_Innovacion 9. Filosofia “open” “Jo també puc innovar.”
 55. 55. 55@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Aalborg Hospital: oxygen soother “Jo també puc innovar.”
 56. 56. 56@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Implicacions pel líder innovador. “Jo també puc innovar.”
 57. 57. 57@Ignasiclos / @Soc_Innovacion “Tensions” a gestionar. “Jo també puc innovar.”
 58. 58. 58@Ignasiclos / @Soc_Innovacion “Tensions” a gestionar. “Jo també puc innovar.”
 59. 59. Gràcies! Tu també pots innovar.
 60. 60. 60@Ignasiclos / @Soc_Innovacion Torn de preguntes!

×