Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad
Publicidad

Web 4

  1. Sergi Llagostera Ibañez
  2. Tabac El tabac és una droga recreativa legal produïda, entre  d'altres coses, amb diverses espècies del gènere Nicotiana,  que contenen nicotina. El tabac es pot consumir de  diverses formes: en cigarreta, pipa, habà, aspirat,  mastegat, etc. Al món hi ha 1,1 bilions de consumidors de  tabac
  3. Composició Un cigarro conté prop de 4000 químics, molts d'ells verinosos. Alguns dels pitjors són: Nicotina Arsènic Metanol Harmonia Monòxid de Carboni Formaldehid Butà Cianur d'Hidrogen
  4. Conseqüències Fumar fa que et sentis malament, et treu arrugues, taca les teves dents, i et dóna mal alè. Els fumadors tenen 3 vegades més càries que els no fumadors. Fumar disminueix els nivells hormonals. Fumar baixa els teus nivells d'hormones. Quan els fumadors es agafen un refredat, és més probable que la tos li duri més temps que el que li duri als no fumadors. A més, és més probable que tinguin bronquitis i pneumònia en comparació amb els no fumadors. Els fumadors adolescents tenen pulmons més petits i un cor més feble que els adolescents no fumadors. A més es emmalalteixen més seguit que els adolescents que no fumen.
  5. Alcohol Són begudes alcohòliques que contenen alcohol etílic en quantitats apreciables. En moltes cultures, el consum de begudes alcohòliques és habitual en situacions socials ben diverses; en d'altres, com l'Islam, està prohibit.
  6. Composició L'alcohol etílic o etanol, és una droga, un líquid incolor i inflamable i el principal component psicoactiu de begudes alcohòliques, amb efectes depressors sobre el sistema nerviós central.
  7. Conseqüències L’alcoholisme crònic comporta els següents símptomes: · Alteració de la personalitat, es desentén del treball, es torna gelós, irritable, violent. · Alteració mental: trastorns de memòria, fals records, desorientació més o menys important. Els òrgans que més se’n ressenten són: · El cervell: Provoca una degeneració del cervell. · La sang: Anèmia i disminució de les defenses de la sang. · El cor: Alteracions cardíaques. · El fetge: Hepatitis i cirrosis al fetge. · El pàncreas: Degeneració i inflamació del pàncreas.
Publicidad