Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Inici edat mitjana.

7.633 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación, Viajes, Empresariales
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Inici edat mitjana.

  1. 1. CIÈNCIES SOCIALS UNITAT 1  LINICI DE LEDAT MITJANA
  2. 2. LINICI DE LEDAT MITJANA Els pobles germànics vivien al nord de lImperi romà, més enllà dels rius Rin i Danubi. Eren pobles seminòmades: una part de les tribus vivia en petits pobles, mentre que la resta es dedicava a pasturar el bestiar. Els romans els anomenaven bàrbars (que significa ‘estranger) i pensaven que tenien costums poc civilitzats. A partir del segle III, alguns grups de germànics van creuar repetidament les fronteres romanes atrets per les riqueses de Roma.
  3. 3. LINICI DE LEDAT MITJANA Eren grups molt nombrosos, formats per tota mena de gent: dones, nens, guerrers... A vegades, van entrar a lImperi pacíficament. Però altres cops es van produir enfrontaments militars molt violents. Lany 395 lemperador Teodosi va decidir dividir lImperi entre els seus dos fills perquè fos més fàcil de defensar: Honori va rebre la zona oest del territori, lImperi dOccident, i Arcadi, la zona est, lImperi dOrient.
  4. 4. LINICI DE LEDAT MITJANAEl emperador Teodosio nació en la ciudad de Cauca (actualCoca, Segovia) en en 341 y murió en Milán el 395.
  5. 5. LINICI DE LEDAT MITJANA Larribada dels germànics es va produir en una època en què lImperi dOccident patia una gran crisi, de manera que els emperadors tenien cada vegada més dificultats per defensar-se daquestes invasions. Lany 476, el capitost germànic Odoacre va vèncer Ròmul Augústul, lúltim emperador romà dOccident.
  6. 6. LINICI DE LEDAT MITJANA  Odoacre Aquest esdeveniment és tan important que, per als historiadors, constitueix lorigen duna nova etapa de la història: ledat mitjana.
  7. 7. LINICI DE LEDAT MITJANA MAPA CONCEPTUAL  Per lluirar en paper  Activitats (Kalipedia)  Activitats

×