Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Similar a MWC22 - BCN Inclusive Coding(20)

Publicidad

Último(20)

Publicidad

MWC22 - BCN Inclusive Coding

  1. Barcelona Inclusive Coding Impulsant la inclusió social en el sector digital Impulsat per: Amb la col·laboració de:
  2. El mercat necessita més professionals digitals Talent per a un mercat en creixement • Els llocs de treballTIC creixen 6 vegades més que el conjunt de l’ocupació en l’última década. • El 20% de la població catalana es troba en risc d’exclusió social. • Els sous de les professions digitals són més elevats que la mitjana i és un sector en creixement. • La formació més demandada a Barcelona és web development. A Barcelona 2 de cada 10 ofertes són digitals Font: Digital Talent Overview 2021 Salari mitjà desenvolupador SW (3-4 anys exp.) 2020 Oferta i demanda de talent per professions consolidades 2019 - 2020
  3. La inspiració
  4. BCN Inclusive Coding Objectius Impacte social El nostre objectiu és incorporar 10.000 professionals digitals en els propers 10 anys Reduir l’exclusió social Generar una nova oportunitat professional en segments de la població que actualment poden ser vulnerables: dones en situació de precarietat, joves sense titulació prèvia, aturats de llarga duració o refugiats. Formar en competències digitals per incorporar nou talent al mercat Acompanyar al talent en la seva formació en les disciplines digitals amb major demanda en el mercat com, per exemple, Full Stack Development i impulsar la seva incorporació en el mercat a partir d’activitats de connexió i reclutament. Impulsar la responsabilitat social de les empreses de l’ecosistema digital Generar una xarxa d’empreses socialment compromeses amb el foment del talent digital i la inclusió professional. Generar interès per les professions digitals Iniciar projectes que evidenciïn l’accessibilitat del sector digital afavorirà l’interès per les professions digitals. Hem de disminuir els estereotips imposats en aquest sector per fomentar la incorporació de més talent.
  5. BCN Inclusive Coding Col·laboració público-privada per formar, acompanyar i inserir al nou talent Amb la col·laboració de: Impulsat per:
  6. Les 27 empreses compromeses amb el projecte
  7. BCN Inclusive Coding Línies d’activitat del projecte Connectem amb la xarxa i comunitat de la Creu a Roja Catalunya per identificar els persones susceptibles de ser formades en l’àmbit digital. Impulsem un programa de mentoring extern, format per diverses entitats socials, que assessorarà a les persones en competències tècniques i transversals que hauran de desenvolupar. Centres de formació i organitzacions socials de Catalunya com MigraCode Barcelona, Factoría F5 i Fundación Esplai. Aquests centres ja disposen de programes formatius de qualitat en l’àmbit digital orientats a alumnes en situació de vulnerabilitat i en competències digitals. És on es formen els/les alumnes. Organitzem una jornada de reclutament entre les empreses i talent, amb l’objectiu de connectar els perfils digitals que hem format amb empreses tecnològiques i facilitar la seva inserció en el mercat laboral. Un cop contractat el perfil tindrà una persona mentora interna per assegurar l’èxit del procés d’inserció. Captació Assessorament formatiu Formació en digital (2021) 150 Accés al mercat (2021) 90-100 El projecte acompanya a persones amb talent en situació de vulnerabilitat en totes les etapes del procés fins a formar-se com a professional digital. Per això, hem identificat 4 línies d’actuació que permetran al futur talent digital disposar de tots els recursos i eines per incorporar-se al mercat laboral.
  8. Tres centres de formació Any 2021 Dues administracions i una gran entitat social 320 persones formades en Fullstack Develompment 24 empreses firmants 13 empreses a l’Speedating entrevistant candidats 700.000€/anuals (4.000€ formació per alumne + despeses gestió) BCN Inclusive Coding I avui els alumnes formats estan sent entrevistats per les millors empreses digitals
  9. Dave Brucal Junior Software Developer a Inetum BCN Inclusive Coding
  10. Barcelona Inclusive Coding Impulsant la inclusió social en el sector digital Impulsat per: Amb la col·laboració de:
Publicidad